F1 - MÉGIS RÉSZESÜLHET A BEVÉTELEKBŐL A RACING POINT FORCE INDIA

39984934_10156446964597936_2471309626474233856_n.jpg

Valamennyi csapat jószívűen beleegyezett abba, hogy a csőd széléről megmentett Force India a tulajdonosváltás ellenére részesülhessen a Forma-1 kereskedelmi bevételeiből az év végén.

Mint az ismeretes, a Magyar Nagydíj hétvégéjén csődeljárás alá került, majd a nyári szünet folyamán a Lawrence Stroll vezette konzorciumnak köszönhetően megmenekült a Force India alakulata. Azonban a tulajdonosváltás folyamata a vártnál komplikáltabban ment végbe, annyira, hogy még az is kérdéses volt, hogy a hétvégén pályára gördülhet-e egyáltalán a két rózsaszín autó. Végül, az utolsó utáni pillanatban sikerült megoldást találni a problémára: a Nemzetközi Automobil Szövetség végül egy új csapatként engedélyt adott a Force Indiának az indulásra, amely a szezon hátralevő versenyeire felvette a Racing Point Force India nevet.

Viszont bizonyos következmények elkerülése így sem volt kivitelezhető, ugyanis az új csapatként való indulás azt jelentette egyúttal, hogy az FIA kizárta a Force Indiát az idei konstruktőri bajnokságból, a Magyar Nagydíjjal bezárólag összegyűjtött 59 pontot pedig törölték.

Emellett azonban akadt még egy buktató, ugyanis a gárda új csapatként elvileg nem lenne jogosult azok a pénzdíjazásokra, amelyeket a Forma-1 kereskedelmi bevételeiből osztanak szét, de szerencsére ez a gond is megoldódott. Ugyanis mind több hiteles nemzetközi médium, mind az RPFI megerősítette, hogy a másik kilenc csapat jóváhagyásának köszönhetően nem kell lemondania Lawrence Strolléknak ezekről a bevételekről. A korábbi években elért eredmények révén járó pénzdíjat megöröklik a jogelődtől, az meg, hogy a „második oszlopos” pénzekből mennyi jut a csapatnak, azon múlik, hogy a szezon hátralevő kilenc versenyén hová sikerül majd visszazárkózni a konstruktőri bajnokságban.

Fotó: Force India Formula One Team / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8214201645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása