F1 - ŐSKÁOSZT OKOZHAT A FORMA-1-BEN A FORCE INDIA JOGI KÁLVÁRIÁJA

37998786_10156384124257936_2851522370856812544_n.jpg

Továbbra is kérdéses a nyári szünet folyamán tulajdonosváltáson átesett silverstone-i gárda belgiumi szereplése, viszont az immár Lawrence Strollék birtokában lévő csapat Monzában teljesen új névvel és más pilótafelállással térhet vissza a rajtrácsra.

Szerdán este a Braking News Motorsport is beszámolt arról, hogy jogi problémák merültek fel a Force India háza táján a tulajdonoscserét követően, ugyanis lehet, hogy Lawrence Strolléké már a felszerelés és a két autó, az indulási jog továbbra is a Force India tulajdonát képezi – emiatt veszélyben van a csapat spái részvétele. További pikantériát jelent a történetben az, hogy a kamionokról, a felszerelésekről és a csapatruházatokról már eltávolították az alakulat logóját.

S úgy néz ki, hogy az egyetlen mód, amellyel ki lehet lábalni ebből a csávából, a névváltás. Azonban a német Auto Motor und Sport információi szerint ebben az esetben törölnék az első tizenkét verseny során összegyűjtött pontokat, továbbá a csapat nem lenne jogosult az év végén arra a bevételre, amelyet a sportág szétoszt a kereskedelmi bevételeiből.

Állítólag Strollék már megtették az első lépéseket annak érdekében, hogy erre ne kerüljön sor, de ehhez minden csapat beleegyezésére szükség lenne. Viszont ennek a kérelemnek nem adott zöld jelzést a McLaren, a Williams, valamint a Renault.

Sutton Images

Force India Formula One Team remove all branding from their Motorhome & trucks at Spa � #F1

A német lap részéről Michael Schmidt úgy értesült, hogy a bonyodalmak sora ezzel még korántsem ért véget, ugyanis az elkövetkezendő alig több mint egy hétben nem kevesebb mint három csapat pilótafelállásában történhet változás. Ezek értelmében az Olasz Nagydíjtól fogva Lance Stroll a Williams helyett a Force India csapatát erősítené, míg az év hátralevő részére a kanadai helyét a grove-i csapatnál annak teszt- és tartalékversenyzője, Robert Kubica venné át.

A Force Indiánál Stroll érkezése egyúttal Esteban Ocon távozását jelentené – a 2015-ös GP3-bajnok francia versenyző a McLarennél köthet ki, Stoffel Vandoorne-t kiebrudalva. Állítólag erre a versenyződominóra a három érintett csapatból kettő áldását is adta, a Williams még kéreti magát egy kicsit.

Mindeközben a Force India vezetői szerkezetében is komolyabb változások vették kezdetüket, ugyanis Lawrence Strollék nem tartanak igényt a továbbiakban a helyettes csapatfőnök, Bob Fernley szolgálataira. A brit-indiai gárda valamennyi ügyes-bajos ügyét hosszú évek óta intéző szakember helyébe a nemzetközi sajtó értesülései szerint az ügyvezető igazgató Otmar Szafnauer léphet.

Fotó: Force India Formula One Team / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1614197371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása