F1 - EGY SZÁL ALSÓGATYÁBAN TUDTA MEG GASLY, HOGY JÖVŐRE RED BULL-PILÓTA LESZ

ap-1w1xekz5d1w11_news.jpg

Egészen érdekes körülmények között kapta meg szintlépésének hírét Pierre Gasly: a 2016-os GP2-bajnok – aki jövőre már a Red Bull Racing egyik versenyzője lesz – egy nyilatkozatában elárulta, hogy éppen a barátaival nyaralt és mindössze egy alsónadrág fedte a testét, amikor megérkezett a hívás Helmut Markótól…

„Amikor Helmut [Marko] felhívott, egy szál alsógatyában voltam. Miután pedig véget ért a telefonbeszélgetés, nekiálltam rohangászni körbe-körbe a házban és a barátaimnak kiabáltam a hírt, akik aztán egyenesen a medencébe ugrottak” – emlékezett vissza azokra a percekre a jövőre a Red Bull-hoz igazoló Toro Rosso-pilóta Pierre Gasly egy, az anyacsapat hivatalos weboldalán megjelent interjúban, amikor is Helmut Markótól, az energiaitalos F1-es csapat tanácsadójától megtudta, hogy ő lesz 2019-től a Renault gyári csapatához távozó Daniel Ricciardo utódja és egyben Max Verstappen csapattársa.

„Nagyon izgatott és boldog voltam, mert ezzel egy olyan valami vált valóra, amire már hosszú ideje vártam. Természetesen, amikor a Red Bull Junior programjához csatlakoztam, az volt a cél, hogy egy nap ennél a csapatnál vezessek a Forma-1-ben” – tette hozzá a francia, aki 2016-ban bajnok lett a GP2-ben, egy évvel később pedig ezüstérmesként zárta a japán Super Formula-szériát.

Jövőre ezzel egy harmonikus pilótapárosa lehet a Red Bullnak, miután a 22 esztendős versenyző maga is elismerte, hogy jó a kapcsolata a négyszeres nagydíjgyőztes Max Verstappennel: „Nagyon klassz, hogy jövőre nem csak barátok, hanem csapattársak is leszünk Max-szal, mert nagyon jól kijövünk egymással, s már jó ideje ismerjük egymást. Még 2010-ben, gokartban versenyeztünk egymás ellen juniorokként, igaz, nem ugyanannál a csapatnál. Volt már néhány szoros harcunk, amely néha jól jött ki számomra, néha pedig nem, de élveztük azokat az időket. Versenyzőként és barátként is tiszteljük egymást, így izgalommal tölt el, hogy mellé csatlakozhatok a csapatban. Az erős baráti kapcsolatunk meg csak pozitív lehet a Red Bull számára.”

ap-1ssvvmcu52111_news.jpg

A Red Bullnál persze tisztában vannak azzal Gasly szerződtetése kapcsán, hogy a francia még nem rendelkezik túlságosan sok tapasztalattal, de ennek ellenére azt várják, hogy az év közepére képes lesz felvenni a ritmust.

„Pierre a második évét tapossa a Forma-1-ben, így még híján van a tapasztalatnak. Azonban a tempója nagyon közel van Maxéhoz, különösen az időmérőkön – ez az egyik erőssége. Arra számítunk, hogy 2019 közepére Ricciardo méltó utódává növi ki magát” – nyilatkozta Marko a Servus TV-nek.

Egyébként a hétfői bejelentéssel ugyan kiegyenesedett az egyetlen kérdőjel a Red Bullnál, viszont másik kettő a Toro Rossónál annál görbébb lett. Azonban a nagycsapatnál ennek ellenére azt remélik, hogy a szeptember 2-i hétvégén megrendezendő Olasz Nagydíj környékén már meg tudják erősíteni a faenzai istálló 2019. évi felállását.

Fotó:  Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4714194199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása