TCR EU - NAGY DANI A HARMADIK HELYRŐL INDUL AZ ASSENI MÁSODIK FUTAMON
TCR Europe 2018: Assen - Időmérő edzés

2018-2018_assen_friday---2018_assen_999_daniel_nagy_57.jpg

Nyolcadikként zárta a TCR Európa-kupa időmérőjét a M1RA-Hyundai magyar versenyzője, ami a második, fordított rajtrácsos futamon egy harmadik rajtpozíciót fog jelenteni a számára. Eközben Josh Files és Jean-Karl Vernay között mindössze 85 ezredmásodperc helyett egy rajtbüntetés döntött az asseni pole pozíció sorsáról, Tassi Attila meg az ötödik helyen zárt a HELL-KCMG-Hondával.

Kisebb csúszással kezdődött csak meg a TCR Europe idei ötödik, asseni időmérő edzése, ugyanis egy másik betétszériában történt bonyodalmak miatt még zajlott a takarítás és a műszaki mentés. Viszont épphogy megkapta a mezőnyt a zöld zászlót, máris félbe kellett szakítani piros jelzéssel a kvalifikációt, ugyanis Viktor Davidovski a PSS-csapat Hondájával eltrafálta az egyik gumibálát a 7-es kanyarnál – noha képet nem láttunk a sérült autóról, de miután a macedón később már el sem hagyta a depót, valószínűleg komolyabb károk keletkeztek.

Davidovski autójának eltakarítását követően még 15 perc maradt hátra a Q1-ből, amelynek folyamán ismételten számos köridőt töröltek a pályahatárokra vonatkozó szabályok megsértése miatt. Végül 1:44.713-mal Jean-Karl Vernay zárta az élen a 20 perces etapot a WRT-Audival, két tizedmásodperccel megelőzve Tassi Attila Hondáját és nagyjából négy tizedet adva Maxime Pottynak (Comtoyou-Volkswagen), a bajnoki éllovas Mikel Azconának (PCR-Cupra), valamint Kris Richardnak (Target-Hyundai).

2018-2018_assen_friday---2018_assen_69_jean_karl_vernay_48.jpg

A bajnokság másik fő esélye, Dušan Borković a hatodik helyen zárt az első kvalifikációs szegmenst, mögötte még Danny Kroes (PCR-Cupra), Stefano Comini (Autodis-THX-Honda), Josh Files (HELL-KCMG-Honda), Stian Paulsen (SPR-Cupra), a M1RA-Hyundaijal Nagy Dániel, illetve Julien Briché (JSB-Peugeot) jutott tovább. A kiesők között a legnagyobb meglepetésnek talán Reece Barr mondható, hiszen az ír targetes a második edzésen még a leggyorsabb volt – ehhez képest mind a két futamnak csak a 14. rajtkockából vághat majd neki.

A Q2-ben aztán Nagy Dani és Tassi Attila is erős szereplést mutatott be, azonban a M1RA-s negyedik helyet érő gyorskörét elvették, így csak nyolcadikként rangsorolták – viszont könnyen lehet, hogy jobban járt így, ugyanis a fordított rajtrácsos szisztéma szerint lebonyolítandó második futamon a harmadik helyen indulhat, miközben a bajnokság első két helyén tanyázó Mikel Azcona-Dušan Borković duó mindkét viadalnak csak a hatodik rajtsorból vághat neki, miután a Q1-et az utolsó két helyen zárta a szerb és a spanyol. Tassi meg az ötödik helyre kvalifikált a #9-es számú Hondával.

2018-2018_assen_friday---2018_assen_99_josh_files_11.jpg

A leggyorsabb köridő 1:44.522-vel Tassi csapattársa, Josh Files nevéhez köthető – azonban az első futamon nem ő, hanem a nála 85 ezredmásodperccel lassabb Jean-Karl Vernay indulhat az élről, ugyanis a brit HELL-KCMG-pilóta még a Hungaroringen begyűjtött egy 3 helyes rajtbüntetést. Így a második helyről Potty várhatja a piros lámpák kialvását, a második sorból meg Richard és Files. Tassi és Nagy között Briché és Paulsen zártak, Comini mögött zárva pedig Danny Kroes zsebelte be az első rajtkockát a második futamra.

Az első futamot szombaton 14 óra 51 perctől rendezik meg, míg a másodikat vasárnap 11 órától.

FRISSÍTÉS:

Braking News Motorsport

TCREU - BRÉKING: Módosult az asseni futamok rajtsorrendje! Néhány órával az időmérő edzés végét követően hivatalosan megerősítették, hogy Nagy Dániel visszakapja az 1:45.282-es, Dusan Borkovic az...

Az első futam végeredménye:

null

null

Fotó: TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1414188177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása