TCR EU - COMINI DOMINÁLT AZ ELSŐ EDZÉSEN, NAGY ÉS TASSI A TOP-10-BEN NYITOTT ASSENBEN
TCR Europe 2018: Assen - Első szabadedzés

2018-2018_hungaroring---2018_tcr_europe_hungaroring_42_stefano_comini_40.jpg

Stefano Comini bizonyult a leggyorsabbnak az idei második hollandiai hétvége nyitóedzésén az Autodis by THX Racing Hondájával. Nagy Dani a hatodik, Tassi Attila pedig a tizedik helyen nyitott, az első tízben pedig összesen kilenc hondás vagy hyundaios versenyző végzett.

Öt hetes nyári szünet után Assenben folytatódik a TCR Európa-kupa 2018-as szezonja, a mezőny pedig már túl is van az első szabadedzésen, amely Stefano Comini elsőségével zárult: az Autodis-THX Hondájával a svájci 1:44.915-ös kört futott – ezzel majdnem fél másodperccel gyorsabb volt a második helyen záró Reece Barr-nál.

A Target Competition britjét bajnokesélyes csapattársa, Dušan Borković követte a sorrendben. Mögöttük Jens Reno Møller végzett a negyedik helyen saját csapata Hondájával annak ellenére, hogy a péntek reggeli órákban megrendezett privát gyakorláson egy mechanikai probléma hátráltatta. A dán mögött a harmadik Target-Hyundaijal Kris Richard zárt, Nagy Dani meg a M1RA-Hyundaijal a hatodik helyen nyitotta a hétvégét.

Danny Kroes egyedüli cuprásként zárt a TOP-10-ben – a hetedik lett a holland a PCR Sport autójával, miközben az egyéni összetettet vezető csapattársa, Mikel Azcona szenvedett, egyszer még a pályáról is leszaladt, végül pedig a 12. legjobb időt futotta meg.

Jól sikerült eközben az Autodis by THX Hyundaijában a bemutatkozás Peter Terting számára, ugyanis a nyolcadik pozícióban nyitott. Az első tíz helyezett sorrendjét a korábbi DTM- és WTCC-pilóta mögött zárva a két HELL-KCMG-Honda tette teljessé, Josh Files és Tassi Attila révén. A privát tesztet az élen záró Jean-Karl Vernay a WRT-Audival a tizenegyedik lett.

Azon túl, hogy Francisco Morának és Jedlóczky L. Márknak is vissza kellett lépnie a komplett hétvégén való szerepléstől, Igor Stefanovski és Loris Cencetti a kispadon töltötte az első edzést, miután az esős-száraz körülmények között zajló privát teszten összetörték autóikat.

Maxime Potty is jelentős időt veszített, miután az utolsó sikánból kigyorsítva jelentős lelassult motorikus problémák miatt a Comtoyou-Volkswagen. A belga versenyző azonban a későbbiekben még vissza tudott térni a pályára, s a 15. helyen végzett.

A második szabadedzést 14 óra 40 perctől bonyolítják majd le.

Az első szabadedzés végeredménye:

tcr_eu_2018_assen_fp1.jpg

Fotó: TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1014186819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása