F1 - MÉG VAN REMÉNY A 2019-ES NÉMET NAGYDÍJRA

sebastian_vettel_f1_grand_prix_germany_uyu3xzcbgv0x.jpg

A hockenheimi szervezők hisznek abban, hogy az idei nagydíj sikerességén felbuzdulva a Forma-1 jövőre is visszatér Németországba.

Az elmúlt években a Német Nagydíj szervezőinek alaposan fel volt adva a lecke, ugyanis a nagydíjhétvégék lebonyolítása mind a népszerűség, mind az anyagi háttér biztosítása szempontjából problémásnak bizonyult annak ellenére, hogy az elmúlt évek folyamán a Mercedes, valamint a Ferrari színeiben versenyző négyszeres világbajnok Sebastian Vettel sikert sikerre halmozott.

2008-tól 2013-ig a Hockenheimring és a Nürburgring felváltva látta vendégül a száguldó cirkusz mezőnyét, azonban 2014-től már csak a páros években és a hockenheimi pályán rendeztek németországi futamot, mivel a Nürburgring financiális helyzetének romlása ellehetetlenítette az elit sportág fogadását.

Azonban az idei Német Nagydíj meglepően nagy sikert aratott: a verseny napján ugyanis 71 ezren látogattak ki a pályára – ez körülbelül 20%-kal nagyobb helyszíni nézettséget jelent az előző öt hockenheimi verseny átlagához viszonyítva.

Ezen a sikeren felbuzdulva nem is tettek le a hockenheimi szervezők arról, hogy 2019-ben megrendezzék a Német Nagydíjat – amennyiben pedig sikerül is megállapodniuk a formulaautós királykategóriát birtokló Liberty Mediával, akkor a 2005-ös és a 2006-os esztendő óta először bonyolíthat egymást követő két évben is Forma-1-es viadalt.

f1_grand_prix_of_germany_h0dp5ajgectx.jpg

„Tárgyalunk, mert még nem mondtunk le a Forma-1-ről. Akarjuk a Forma-1-et” – nyilatkozta Georg Seiler, a hockenheimi pálya főnöke a motorsport.com-nak.

Egyébként eléggé jó esélyekkel rendelkeznek a németek, ugyanis pont néhány héttel ezelőtt derült ki, hogy a Miami Nagydíj legkorábban csak 2020-ban lehet a versenynaptár része – márpedig a Liberty Media szeretne 21 vagy annál is több futamot, de amennyiben nem sikerül Miami helyére másik helyszínt keríteni, „csak” 20 versenyt tartalmaz majd a jövő évi versenynaptár.

„A szándékunk nem az, hogy egy felszabadult helyet töltsünk be a 2019-es versenynaptárban. Hosszú távú megoldást szeretnénk elérni” – tette hozzá Seiler.

A Forma-1 kereskedelmi igazgatója, Sean Bratches az előző hónapban lebonyolított Német Nagydíj után arról nyilatkozott a Reuters hasábjain, hogy adott esetben érdekelné a vezetőséget a hosszabbítás, azonban hozzátette, hogy Németország, Nagy-Britannia és Ausztria azok az országok, amelyek kormányai nem igazán támogatják a nagydíjrendezést.

„Nem állunk készen arra, hogy meglengessük a fehér zászlót Németország javára, ami 2019-et illeti. Mindenkinek az az érdekes, hogy jó üzletet kössünk, ugyanis még számos pálya van ebben a szép országban” – mondta Bratches. Azonban hozzá kell tenni, hogy a jövő évi német verseny megrendezésére a legfőbb (és talán az egyedüli) esély a Hockenheimring, miután a Nürburgring nincs tárgyalási pozícióban, míg az oscherslebeni aszfaltcsík és a Lausitzring nem A-besorolású pályák, a Sachsenring pedig motorpálya.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7714169257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása