DTM - A WRC ÁSZA SPIELBERGBEN DEBÜTÁL

dtm-1533630741.jpg

Mattias Ekström és Alex Zanardi után újabb vendégszereplője lesz a Német Túraautó Bajnokság 2018-as szezonjának: a Mercedes ugyanis a napokban bejelentette, hogy az ötszörös ralivilágbajnok Sébastien Ogier a Red Bull Ringen – amely az aktuális idény utolsó előtti állomása lesz – megveti a lábát a túraautózás szakágában.

Igazi csemegének lesznek részesei azok, akik kilátogatnak a Német Túraautó Bajnokság idei utolsó előtti, spielbergi fordulójára, mivel az a Sébastien Ogier fog bemutatkozni egy hetedik Mercedes-AMG C 63 DTM volánjánál, akit 2013 és 2017 között ötször koronáztak bajnokká a WRC-ben, azaz a Rali Világbajnokságban. Így a francia verseny egy újabb kihívással néz szembe, mivel ezúttal nem az óra ellen kell küzdenie a navigátorával, Julien Ingrassiával, hanem másik 18 autó ellen és egyedül.

„Ez egy nagyon izgalmas kihívás, mert a DTM teljesen új számomra, de minden egyes körrel próbálok a lehető legtöbbet tanulni. Erre a lehetőségre úgy tekintek, hogy kiszélesíti a versenyzéssel kapcsolatos elképzeléseimet, s még több tapasztalatra tehetek szert. Idáig viszont csak néhány alkalommal vezettem állandó versenypályán, akkor is GT-autókkal. A DTM-es verdák pedig nyilvánvalóan gyorsabbak. Természetesen nem is várhatom el magamtól, hogy újoncként és vendégszereplőként kapásból versenyképes legyek. Sőt, kilátásaim szerint nehéz lesz a spielbergi hétvégém, amelynek során az lesz a célom, hogy felvegyem a tempót a többiekkel, amennyire csak lehet” – kommentálta a hírt Ogier.

Azonban idén már nem a francia az első, aki hasonló lehetőséget kap. A hockenheimi szezonnyitón Mattias Ekström pattant be az Audi volánja mögé, hogy végső búcsút vehessen a szériától, mielőtt még minden kapacitását a ralikrosszos karrierjére összpontosítja; a hónap végén, Olaszországban pedig Alessandro Zanardi, a kétszer IndyCar-bajnok és paralimpiai aranyérmes lesz a német széria vendége, a BMW hetedik autójában.

A hírek szerint kedden és szerdán Ogier már tesztelhette is a Mercedest Olaszországban, a vallelungai versenypályán.

„Nagyon örülünk annak, hogy a Mercedes-AMG követheti abban az Audi és a BMW példáját, hogy lehetőséget ad egy jól ismert vendégpilótának egy DTM-hétvége erejéig” – idézi a hivatalos sajtóközlemény Achim Kostronnak, a DTM-et promótáló ITR vezérigazgatójának a szavait. – „Sébastien Ogier a legjobb raliversenyző a generációjában, s a legkomplettebb is – ebből adódóan pedig a világ legjobb pilótái közé sorolható. Sébastien már nagyon várja a vendégszereplését a DTM-ben, miközben a WRC bajnoki címéért zajló csatája továbbra is folytatódik, amelynek során meg tudja mutatni a nem mindennapi versenyszellemét. Meggyőződésem, hogy Sébastien helyt fog állni a Mercedes-AMG C 63 DTM-ben is.”

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8514171081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása