F1 - VETTEL AZ ÉLEN AZ IDŐMÉRŐ ELŐTT, BOTTAS CSAK 59 EZREDRE A FERRARITÓL
Forma-1 2018: Magyar Nagydíj - 3. szabadedzés

sebastian_vettel_f1_grand_prix_hungary_practice_bk1anv-y-dlx_1.jpg

Váratlan fordulattal ért véget a szabadedzések sorozata, mert ugyan Sebastian Vettel megfutotta a hétvége eddigi leggyorsabb körét, de a legközelebbi riválisa alig hat századmásodperccel maradt el, amely nem a Red Bull, hanem a Mercedes volt hatalmas meglepetésre.

A második után a harmadik tréning is a Ferrari, valamint Sebastian Vettel elsőségét hozta: a németek négyszeres világbajnoka 1:16.17-tel szerezte meg az edzéselsőséget, de ez a kör csupán 59 ezredmásodperccel bizonyult jobbnak, mint Valtteri Bottasé, aki a csalódást keltő pénteki napot követően szombaton egy második hellyel indított. Mögötte a ferraris honfitárs, Kimi Räikkönen és a csapattárs Lewis Hamilton végzett – utóbbi hátránya azonban majdnem 6 tizedmásodpercre rúgott a negyedik helyen, miközben tovább szenvedett az autóval: annyira, hogy a sikánnál meg is forgott.

Eközben váratlan és nagy mértékű visszaesést produkált a Red Bull, mivel annak versenyzői, Daniel Ricciardo és Max Verstappen hat-hét tizedmásodperccel kaptak ki Vetteltől. Az élcsapatok mögött pedig a két Renault bukkant fel Carlos Sainz-cal és Nico Hülkenberggel, az első tíz pedig Romain Grosjeannal és Pierre Gaslyval zárult.

Apróbb afférokból nem volt hiány a 60 perces tréning során: Ricciardót az egyik Haas tartotta fel a 3-as kanyar kijáratán, mialatt Hamiltonnak is akadtak hasonló jellegű gondjai. Sergio Pérez pedig az egyik Toro Rossóval kezdett el versenyezni a pálya utolsó szakaszában, a célegyenes végén meg Charles Leclerc kis híján összeütközött Verstappennel.

Ezeken túl a záróedzés krónikájához még hozzátartozik az, hogy Stoffel Vandoorne egészen hosszú időt töltött a McLaren garázsában, miután MCL33-asán padlólemezt cseréltek, amelyet nem olyan régen küldtek meg a csapat wokingi bázisáról.

Az időmérő edzésre magyar idő szerint 15 órától kerül sor, az eseményeket élőben közvetíti az M4 Sport.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

f1_2018_hun_fp3.jpg

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5414146977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása