F1 - LECLERC VOLT A LEGGYORSABB AZ ESŐS UTOLSÓ EDZÉSEN NÉMETORSZÁGBAN
Forma-1 2018: Német Nagydíj - 3. szabadedzés

charles_leclerc_f1_grand_prix_germany_practice_g5lwpvrc5rxx.jpg

Alapvetően az esőé volt a főszerep a Német Nagydíj harmadik tréningjén – így az eredményeknek nem igazán érdemes bármilyen jelentőséget is tulajdonítani, mindenesetre Leclerc, Ericsson és Sirotkin triója zárt az élen a Hockenheimringen.

Nedves pálya fogadta a száguldó cirkusz mezőnyét szombaton délben Hockenheimben, így már az első pillanatoktól fogva biztosak lehettünk abban, hogy nem ez lesz minden idők legizgalmasabb szabadedzése, miután a hétvége további eseményeinek idejére a meteorológusok nem számolnak csapadékkal…

Ezzel kapcsolatos félelmeink be is igazolódtak, ugyanis sokáig úgy tűnt, hogy a 60 perces tréning legelején néhány perc erejéig kimerészkedő Nico Hülkenberg (Renault) lesz az egyedüli, akinek a neve mellett szerepel majd mért idő, de végül az utolsó 10 percben még néhány kijöttek tapogatózás céljából.

Azonban megforgásokból még így is akadt szép számmal: még az első percekben Carlos Sainz csúszott ki a Renault-val a 10-es kanyarban, majd a fináléban Pierre Gaslynak (Toro Rosso), Lance Stroll-nak (Williams), Sebastian Vettelnek és Charles Leclerc-nek akadtak gondjai a csúszós pályával.

Ami meg az eredményeket illeti, a Sauber ifjú monacóija zárt az élen 1:34.577-tel – ezzel majdnem fél másodpercet adott a kereken 1 perc 35 másodperc alatt körbeérő csapattársának, Marcus Ericssonnak, aki a második helyen zárt a williamses Sergey Sirotkin és a ferraris Sebastian Vettel előtt. Rajtuk kívül még Gasly, Brendon Hartley (Toro Rosso), Hülkenberg, Kimi Räikkönen (Ferrari) és Stroll teljesítették mért kört.

Az egyórás edzés krónikájához még hozzátartozik az, hogy a Red Bull hollandja, Max Verstappen és a McLaren spanyolja, Fernando Alonso kis híján összeütköztek a boxutca kijáratánál, miután előbbi számára nem volt egyértelmű, hogy a kétszeres világbajnok félre akar húzódni azért, hogy rajtot gyakoroljon – de végül kikerülték egymást, így nem történt baleset.

Magyar idő szerint 15 órától megrendezik az időmérő edzést – az eseményeket élőben kísérhetjük figyelemmel az M4 Sporton.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

f1_2018_ger_fp3_1.jpg

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3114126731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása