F1 - KIHAGYJA A HAAS A HUNGARORINGI TESZTET

romain_grosjean_spanish_f1_grand_prix_qualifying_r2hylyhtm8ux.jpg

Gene Haas csapata nem fog részt venni az idei második és egyben utolsó kétnapos évközi gyakorláson, amelyet a Magyar Nagydíj utáni napokban fognak lebonyolítani.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a tavalyi év után idén is otthont ad a Hungaroring a Forma-1 2018. évi második szezonközi tesztjének, amelyet július 31-én és augusztus 1-jén fognak megrendezni, mielőtt a csapatok nyári szünetre vonulnának.

Azonban a napokban a Haas F1 Team bejelentette, hogy a Magyar Nagydíj leintését követően nem fog ott maradni a Hungaroringen – ennek okait Günther Steiner, az amerikai gárda csapatfőnöke mesélt a motorsport.com számára adott nyilatkozatában: „Ahelyett, hogy részt vennénk a magyarországi gyakorláson, a Haas arra fogja felhasználni ezt az időt, hogy kielemezze a silverstone-i Pirelli-tesztről, az előző néhány nagydíjról, valamint a szimulátoros munkából származó adatokat.”

„A versenyzőink ugyanis ezek alapján tudják pontosan, hogy milyen stílusban vezethetik az autóikat, s miután hat hét alatt öt versenyt teljesítünk, arra jutottunk, hogy a legjobb az lesz, ha ezt az időt inkább a gyárban töltjük” – tette hozzá Steiner.

A további kétségeket eloszlatva a globális szakportál leszögezte, hogy ennek a döntésnek nincs köze ahhoz, hogy fejlesztőpilótájukat, Santino Ferruccit a Forma-2 silverstone-i fordulóján elkövetett többszörös kihágásáért négy versenyről eltiltották és összesen 66 ezer euró értékben róttak ki rá pénzbüntetést, s mind ennek tetejében még csapata, a Trident is kihátrált mögüle. Állítólag ez a döntés már az előző hónapban megszületett.

A jelenlegi szabályok értelmében a Forma-1-es csapatoknak a négy évközi tesztnapból kettőt fiatal pilótáknak kell felkínálniuk – olyanoknak, akik nem teljesítettek kettőnél több nagydíjat a királykategóriában. S miután Barcelonában Romain Grosjean és Kevin Magnussen is pályára gördült, a Haas nem tudja teljesíteni idén ezt a kikötést.

Ami meg a mostanában rendre balhékba keveredő fejlesztőpilótát illeti, a Haas előbb egy átfogó vizsgálatot akar tartani ebben az ügyben, minden egyes adatot összegyűjtve és valamennyi érintett felet meghallgatva, és csak ezt követően kíván dönteni a 20 éves amerikai sorsáról.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2314125529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása