WTCR - CORONEL AZ ÉLEN, MICHELISZ A NEGYEDIK HELYEN NYITOTT SZLOVÁKIÁBAN
WTCR 2018: Szlovákia - Első szabadedzés

03718006573954.jpg

Egy defekt ellenére a Boutsen Ginion Racing holland versenyzője, Tom Coronel futotta meg a leggyorsabb kört a szlovák WTCR-hétvége első szabadedzésén. Legjobb magyarként és legjobb hyundaios pilótaként Michelisz Norbert a negyedik helyen kezdett.

Tom Coronel előbb egy defekttel, majd egy leggyorsabb körrel hívta fel magára a figyelmet a szlovák versenyhétvége első szabadedzésén, amelyet 27 helyett 26 autóval rendeztek meg, ugyanis az utolsó pillanatokban a Münnich Motorsport visszavonta James Thompson nevezését a szlovákiai fordulóra – a holland pilóta 2:11.878-cal zárta az élen a félórás gyakorlást, egyedüliként bemenve 2:12 alá. A második helyen közel két tizedmásodperces hátrányban Frédéric Vervisch zárt a Comtoyou Racing Audijával, a harmadik legjobb köridő pedig Aurélien Comte nevéhez fűződik a DG Sport Compétition Peugeot-jában.

„Ez reményt ad számomra” – nyilatkozta Coronel az edzés után, akinek egyébként, mint azt tudjuk, nincs valami könnyű szezonja. – „Ezen pályán ezek a körülmények kedvezők lennének a számunkra. Eléggé meglepődtem, mert eléggé különös volt. Az elején nem értettem, mi történik, mert nagyon csúszott az aszfaltcsík, az autó pedig alulkormányozott volt, ami aggodalommal töltött el. Emellett kaptam egy defektet is. Az viszont pozitív, hogy ezúttal nem hátul vagyok, hanem elől, de továbbra is sok munkánk van. Jó lenne egy kupával hazatérni.”

Michelisz Norbert a negyedik pozícióban nyitotta a víkendet a BRC-Hyundaijal, megelőzve a helyi hőst, a másik DG-Peugeot-t terelgető Mat’o Homolát. A szlovák mögött Pepe Oriola zárt leggyorsabb CUPRA-sként, megelőzve a Münnich Motorsport és az YMR francia versenyzőjét, Yann Ehrlacher-t és Yvan Mullert. A négyszeres túraautó-világbajnokot két márkatársa, Gabriele Tarquini és Thed Björk követte, teljessé téve az első tíz helyezett sorrendjét.

A Zengő Motorsport versenyzői, Szabó Zsolt Dávid és Nagy Norbert a 16. és a 21. helyen zárták az első gyakorlást – előbbi a WTCR újoncát, Kevin Ceccont előzte meg, aki mindössze két és fél tizeddel maradt el csapattársától, a jóval rutinosabb Fabrizio Giovanarditól.

Ami a szabadkártyás versenyzőket illeti, Petr Fulín a 12. lett a CUPRA-jával, Andrej Studenič pedig a 26. leggyorsabb volt a Brutal Fish Racing Volkswagenjével.

Mindeközben a Sébastien Loeb Racing Volkswagenjei óvatosan vágtak neki a hétvégének a Vila Real-i totálkárt követően: Rob Huff a 23., Mehdi Bennani meg a 25. legjobb kört futotta meg.

Az első szabadedzés végeredménye:

wtcr_2018_slo_fp1.jpg

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3414111451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása