F1 - EKKOR RAJTOL A JÖVŐ ÉVI FORMA-1-ES SZEZON

australian_f1_grand_prix_rgsfwba1fpix.jpg

A szervezők hivatalos megerősítése alapján jövőre az elmúlt két évben megszokotthoz képest korábban, ismét március közepén rajtol majd el a Forma-1-es szezon az Ausztrál Nagydíjjal.

Az utóbbi két esztendőben mindig március utolsó előtti hétvégéjére rakták a melbourne-i Forma-1-es szezonnyitót, azonban, amennyiben az FIA Motorsport Világtanács is ratifikálja a javaslatot, 2019-ben március 14-e és 17-e között látogat el a száguldó cirkusz mezőnye Ausztráliába.

Ezzel kevésbé kapkodóssá válhat az élet az Albert Parkban, mert így a királykategória nem ütközne az egy héttel hamarabb esedékes és nagy népszerű Moomba Fesztivállal, ahogyan az ausztrál labdarúgó-liga nyitányával sem, amely a megadott dátumhoz képest egy héttel később kerülne megrendezésre. (Utóbbi esemény az elmúlt két alkalommal átfedésben volt a Forma-1-gyel.)

Azonban ez fejfájást okozhat Fernando Alonsónak, ugyanis épp ezen a hétvégén kerülne sor az Endurance Világbajnokság szuperszezonjának sebringi fordulójára, feltéve, hogy a spanyol 2019-ben is a mezőny tagja lesz.

„Fantasztikus hír, hogy a 2019. évi Forma-1-es Ausztrál Nagydíj dátumát több mint nyolc hónappal az esemény előtt bejelenthetjük, így reméljük, hogy ez bátorítani fogja a tengerentúliakat és az államközieket arra, hogy egy hosszas látogatást tervezzenek Melbourne-be és Victoria Államba. Nagyon büszkék vagyunk négy napnyi látvány költözik Melbourne-be és megtisztelés számunkra, hogy az év egyik legrangosabb bajnokságában mi emelhetjük fel a függönyt” – nyilatkozta a szervezővállalat vezérigazgatója, Andrew Westacott, aki ezután a következőket tett hozzá: „A Forma-1-es szezon rajtja, az ausztrál szupersztárunk, Daniel Ricciardo, valamint a Supercars megjelenése és további, pályán kívüli események miatt ez egy olyan esemény lesz 2019-ben, amit nem lehet kihagyni.”

Az Ausztrál Nagydíjat szervező vállalat beszámolója szerint az idei évben a négy nap folyamán összesen 295 ezer fő látogatott ki az Albert Parkba.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8114089601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása