FE - EVANS A POLE-BA REPÍTETTE A JAGUART, VERGNE AZ UTOLSÓ ELŐTTI SORBAN
Formula-E 2018: Zürich - Időmérő edzés

20180113210358w6i1299.jpg

Meglepetésekben gazdag volt a Formula-E zürichi időmérő edzése, ugyanis Mitch Evans és a Jaguar első rajtelsőségét hozta, mialatt a szabadedzések során a leggyorsabbnak bizonyult Lucas di Grassi épphogy lecsúszott a Super Pole-ról, a bajnoki éllovas Jean-Éric Vergne pedig csak a 17. helyen végzett.

Mitch Evans már a nap eleje óta nagyon szépen ment a zürichi pályán: a Jaguar új-zélandi versenyzője mindkét szabadedzést a második helyen, majd a csoportidőméréseket az első helyen fejezte be. Így utolsóként gördült pályára a Super Pole-ban, ahol aztán 1:12.811-es köridővel nem talált legyőzőre, miután majdnem másfél tizeddel előzte meg a Techeetah német pilótáját, André Lotterert.

Sam Bird, Vergne egyik riválisa a harmadik helyet szerezte meg azt követően, hogy egy kicsit hibázott a 9-es kanyarban, megelőzve a Dragon Racing pilótáit, Jerome d’Ambrosiót és José Maria Lopezt. Azonban utóbbi csak három rajthellyel hátrébbról indulhat, ugyanis kapott egy büntetést, amiért az első edzésen nem lassított sárga zászló alatt.

A 6-7. helyre a sorozat két örök riválisa, Lucas di Grassi – aki a szabadedzéseken még a leggyorsabb volt –, valamint Sébastien Buemi kvalifikált. Az első tíz sorrendje Nico Prosttal, Daniel Abttal és Felix Rosenqvisttel lett teljes.

Az első szezon bajnoka, Nelson Piquet a 11. lett a másik Jaguarral, az előtt az Alex Lynn előtt, aki még vizsgálat alatt áll, mivel a harmadik csoportban még azelőtt a gyorssávba hajtott a DS Virgin Racing autójával, hogy kinyitott volna a boxutca.

Ellenben Jean-Éric Vergne számára katasztrofálisan alakult a svájci kvalifikáció: a Techeetah franciája a csoportjában az utolsó lett, míg összesítésben csak a tizenhetedik helyet szerezte meg. Ráadásul még vizsgálják is, ugyanis még az utolsó szektor kezdete előtt aktiválta a 200 kW-os, időmérős üzemmódot a gyorskörét megelőzően.

Hasonló eset miatt nézték rá Daniel Abt körmére Berlinben, de akkor a német megúszta egy figyelmeztetéssel az esetet és megtarthatta a pole pozícióját.

A Zürichi ePrix magyar idő szerint 18 órakor veszi kezdetét, az eseményeket élőben sugározza az Eurosport 2.

Az időmérő edzés végeredménye:

fe_2018_swi_q.jpg

Fotó: LAT/Formula-E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7914038946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása