F1 - A RED BULL KIVETETTE A HÁLÓJÁT A MCLAREN IFJONCÁRA?

_r3i6458_4444471.jpg

Úgy néz ki, folytatódik a Red Bull-nál és a Toro Rossónál a Hartley-saga, mivel egy újabb név került fel a lehetséges utódok kalapjába: több külföldi forrás is arról számolt be, hogy az energiaitalos istálló célkeresztjébe ezúttal a McLarennél pallérozódó Lando Norris került. A wokingiak azonban egyelőre nem kívánják elengedni a Forma-2-es bajnokság élén álló pilótájuk kezét.

Ahogyan arról már néhány nappal ezelőtt beszámoltunk, igencsak rosszul a kétszeres endurance-világbajnok Brendon Hartley szénája, ugyanis amíg csapattársa, Pierre Gasly neve mellett már van egy 4. és egy 7. hely, addig az új-zélandi egyetlenegy ponttal szerénykedik, amit még Azerbajdzsánban gyűjtött.

Így a Toro Rosso és a Red Bull a sajtóhírek szerint elkezdett új alternatíva után kutatni, amelyből egyértelműen arra lehet következtetni, hogy Hartley már nem fog harmadik esélyt kapni, a napjai tulajdonképpen meg vannak számlálva.

A legfrissebb információk arról számoltak be, hogy a Red Bull már konkrét ajánlatot tett a McLaren ifjú tehetségének, Lando Norrisnak, akinek kapcsán az elmúlt hetekben azt rebesgették, hogy már jövőre főállású pilóta lehet a wokingi gárdánál.

A motorsport.com cikkéből kiderül, hogy az ajánlat még csak nem is csupán erre a szezonra, hanem hosszabb távra szólt volna. Azonban a wokingiak nemet mondtak a Red Bull megkeresésére, talán azt is szem előtt tartva, hogy jelenleg egyik pilótájuk jövőre sem mondható biztosnak. Fernando Alonso ugyanis a McLaren küszködését megelégelve bármelyik pillanatban leléphet szinte, míg Stoffel Vandoorne-nak Zak Brownék abban az esetben nem szavaznak bizalmat, hogy ha a belga kálváriája folytatódik a nehezebb szezonkezdet után.

Sőt, egyes pletykák arról számoltak be, hogy Norris akár már a két hét múlva esedékes Francia Nagydíjon, de legkésőbb az osztrák versenyhétvégén beülhetett volna Pierre Gasly mellé, a másik STR13-asba.

A McLaren szóvivője a következőket mondta a Toro Rosso-ajánlat kapcsán: „Nem vagyunk meglepődve azon, hogy más csapatok kiszemelték maguknak a versenyzőinket. Nyilvánvaló módon ugyanannyira tehetségesnek tartják őket, mint mi.”

Fotó: Zak Mauger / FIA F2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4314029430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása