WTCR - VERNAYÉ A HÉTFŐI POLE, AZ ÖSSZES HYUNDAI KIESETT A Q1-BEN
WTCR 2018: Zandvoort - 2. időmérő edzés

03718005_ff_0685.jpg

Az első ötben három audis zárt, Jean-Karl Vernay pedig egy nagyon szép körrel szerezte meg első WTCR-es rajtelsőségét csapattársa, Shedden és Huff előtt végezve. Mindeközben beigazolódott a papírforma annak kapcsán, hogy a Hyundaiok szenvedése továbbra sem ért véget: a leggyorsabb ezúttal Yvan Muller volt a négy i30-as közül, de ő is csak a tizennyolcadik helyre kvalifikált, Michelisz Norbert meg a rajtbüntetése miatt a rajtrács végéről vághat majd neki a második futamnak.

Meglehetősen hűvös időjárási körülmények között rendezték meg a WTCR második időmérő edzését a zandvoorti pályát, amely a 20 perces Q1-gyel vette kezdetét. Az élen a TCR tavalyi bajnoka, Jean-Karl Vernay végzett a WRT-Audival – a francia az 1:44.491-es körével 18 ezredet adott a tegnapi pole pozíciós Rob Huff-nak, a harmadik helyre pedig – 0.046 másodperces hátránnyal – Frédéric Vervisch ért oda, megelőzve a Münnich-Honda versenyzőit, az első futamot megnyerő Yann Ehrlacher-t és Esteban Guerrierit.

Az argentin mögött Vernay csapattársa, Gordon Shedden zárt, mögötte még Pepe Oriola (Campos-CUPRA), Mehdi Bennani (SLR-Volkswagen), John Filippi (Campos-CUPRA), Aurélien Panis (Comtoyou-Audi), James Thompson (Münnich-Honda) és Aurélien Comte (DG-Peugeot) zárt a legjobb tizenkettő között és slisszolt tovább a Q2-be.

A kiesettek közül még Denis Dupont-nak és Benjamin Lessennes-nek lett volna reális esélye a továbbjutásra, de a Comtoyou belgájának Comte tett keresztbe, miközben a Boutsen-Ginion Racing versenyzője már az elején belehibázott az utolsó gyorskörébe, így nem tudott javítani.

A Hyundaiok számára pedig folytatódott a kálvária, a dél-koreai márka részéről ezúttal Yvan Muller volt a leggyorsabb, de ő is csak a 18. lett, megelőzve csapattársát, Thed Björköt és a BRC-s márkatárs Michelisz Norbi – a magyarnak pedig tegnapról van egy 10 helyes rajtbüntetése, ami azt jelenti, hogy a második futamnak biztosan a sor végéről fog nekivágni. Michelisz csapattársa, Gabriele Tarquini a 22. helyen végzett.

A négy i30-as mellett a Zengő Motorsport versenyzői is búcsúztak az első 20 perc után: Nagy Norbi a 23. legjobb időt futotta meg, Szabó Zsolt pedig a szabadkártyások, az utolsó percben még egy komolyabb hibát vétő Bernhard van Oranje Nassau herceg és Michael Verhagen között végzett.

A Q2 is Audi-elsőséggel zárult, de kisebb meglepetésre nem Jean-Karl Vernay részéről, hanem Frédéric Vervisch, aki a Nordschleifén megszerezte az első dobogós helyezéseit. A belga versenyző 1:44.205-tel zárt az első pozícióban, körülbelül másfél tizedmásodpercet adva Rob Huff-nak és Vernay-nek. Hármójukon kívül még Shedden és Guerrieri jutottak tovább a Q3-ba.

Ehrlacher-nek a hatodik helyen mindössze 18 ezredmásodpercen múlt a továbbjutás, de Bennani és Oriola sem voltak igazán messze. Aurélien Comte odaegerészte magát a kilencedik helyre, amely a fordított rajtrácsos futamon jöhet igazán jól a DG Sport Compétition csapatának, ugyanis a francia Peugeot-versenyző a második rajtkockából indulhat.

De a leginkább James Thompson dörzsölheti a tenyerét, aki a 10. hellyel meg szerezte a pole-t a második futamra – a britnek pedig igazán elkéne már egy jó eredmény, ugyanis az idei legjobb eredménye csupán egy hatodik hely, míg Ehrlacher 3., Guerrieri pedig 7. a bajnokságban.

Az időmérő utolsó szakaszában először Shedden gördül pályára, aki ránézésre ugyan hibamentes kört futott, az 1:44.59-es körével több mint egy tizedmásodperccel autózott lassabbat a Q2-es körénél. A skót versenyzőt kapásból egy majdnem hat tizedmásodperccel gyorsabb idővel megelőzte a csapattársa, Jean-Karl Vernay, aki 1:43.994-gyel állt az élre. Harmadikként Huff teljesíthette a gyorskörét, de a 2012-es világbajnok már a 3-as kanyar hibázott, így csak a két WRT-Audi közé jöhetett be.

Huff után Frédéric Vervisch következett volna, de a belga alatt a kör közepén megállt a Comtoyou-Audi és miután Guerrieri – számunkra egyelőre ismeretlen ok miatt – nem vett részt a Q3-ban, Vernay magáénak tudhatta az első WTCR-es pole pozícióját, megelőzve Huff-ot és Sheddent.

A fordított rajtrácsos második versennyel folytatódik majd a hétfői program, az 12:15-kor, míg a harmadik és egyben utolsó futam 16:35-kor kerül megrendezésre.

A második időmérő edzés végeredménye:

wtcr_2018_ned_q2.jpg

Fotó: Francois Flamand / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9413989946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása