WTCR - EHRLACHER NYERT, MICHELISZ ÉS MULLER ÜTKÖZTEK
WTCR 2018: Zandvoort - 1. futam

33037632_1973247939366267_1195991161773228032_n_boxutca.jpg

Az All-Inkl.com Münnich Motorsport francia versenyzőjének, Yann Ehrlacher-nak a rajt-cél győzelmével zárult az első zandvoorti verseny, miután Rob Huff csúnyán beragadt a rajtnál. Magyar szempontból pedig teljes katasztrófa volt a vasárnap délután: Michelisz – Mullerrel ütközve – már az első körben betlizett, a zengősök pedig nem szereztek pontot.

Akárcsak a TCR Europe-ban, úgy a WTCR-ben sem hozott szerencsét a pole pozíció, mert Rob Huff nagyon csúnyán beragadt, így Yann Ehrlacher vette át az első helyet a Münnich-Hondával, másodikként pedig Aurélien Comte fordult el a DG-Peugeot-val, a Sébastien Loeb Racing versenyzője pedig visszacsúszott a harmadik helyre.

Azonban alig pár kanyar után előbb biztonsági autós fázist, majd piros zászlót rendelt el a versenyfelügyelőség, ugyanis a mezőny hátsó felében harcolva a két hyundaios, Michelisz Norbert és Yvan Muller összeakadtak, s mindketten a szalagkorlátban kötöttek ki. Vagyis a négyszeres világbajnok inkább annak a tetején.

WTCR Zandvoort 2018 Race1 Start Muller Michelisz Big Crash

WTCR Zandvoort 2018 Race1 Start Muller Michelisz Big Crash

Majd’ egy félórán át állt a verseny, mire egy biztonsági autós kör után sor kerülhetett a folytatásra. A zöld zászlók meglengetése után Comte próbált nyomást helyezni Ehrlacher-re, de a Münnich-pilóta megtartotta a vezetést. Sőt, nemsokára már a DG Sport Compétition versenyzőjét érte el Huff és a WRT-s Gordon Shedden kettőse.

A 10. körben a célegyenes végén megpróbálkozott egy előzéssel a többszörös BTCC-bajnok skót, de egy kicsit besokallt, így Huff az audis előtt tudott maradni, aki így magára rántotta a csapattársát, Jean-Karl Vernay-t.

Három körrel a vége előtt ismét pályára lépett a Safety Car. Ezúttal amiatt, mert Szabó Zsolt és Fabrizio Giovanardi kakaskodásának az lett a végeredménye, hogy többször is koccantak, majd a Team Mulsanne olasz pilótája a betonfalban kötött ki.

S noha Giovanardi autója eléggé rossz helyen volt, a műszaki mentéssel egészen gyorsan végeztek a beavatkozók, így az utolsó két körre még elengedték a mezőnyt. Comte ismét próbálta egy kicsit megszorongatni Ehrlacher-t, de a DG franciája ezúttal sem járt sikerrel – de mindennek ellenére elismerésre méltó a mai teljesítménye.

03718005_ff_0806.jpg

Yann Ehrlacher szinte rajt-cél sikert aratva kapta meg elsőként a kockás zászlót, ezzel megszerezve idei második győzelmét. A Münnich-pilóta mögött a DG Sport Compétition pilótája, Aurélien Comte ért célba, aki így toronymagasan a csapat idei eddigi legjobb eredményét érte el. A dobogóra még Huff állhatott fel a nyomában a két WRT-Audival, amelyek mögött Ehrlacher csapattársa, Esteban Guerrieri szelte át a célvonalat.

Hazai pályán az első versenyét a hetedik helyen fejezte be Tom Coronel a Boutsen-Ginion Racing Hondájával, míg a pontszerző zóna a másik SLR-Volkswagent terelgető Mehdi Bennanival, Nathanaël Berthonnal és Aurélien Panisszal, a Comtoyou Racing két versenyzőjével egészült ki. Ami a Zengő Motorsport pilótáit illeti, a 16-17. helyen értek célba, Szabó-Nagy sorrendben.

A sok kiesés ellenére a legjobb hyundaios, Thed Björk csak a 14. lett, de csak ő hozta be a célba az i30-asát, ugyanis Micheliszen és Mulleren kívül Gabriele Tarquini is kénytelen volt feladni a futamot, hasonlóan Frédéric Vervisch-hez és Pepe Oriolához.

A futam krónikájához hozzátartozik még két, a rajtnál történt kiugrás, amelyek Benjamin Lessennes és Bernhard van Oranje Nassau herceg nevéhez fűződnek – a versenybírák természetesen mindkettejüket egy-egy áthajtásos büntetéssel „jutalmazták”.

A folytatásra hétfőn reggel 8 óra 30 perctől kerül sor, amikor is a második időmérő edzést rendezik meg. Azután 12:15-kor rajtol az első futam, 16:35-kor pedig a második.

FRISSÍTÉS: HIVATALOS – 10 rajthelyes büntetést kapott Michelisz Norbi a zandvoorti második versenyre:

WTCR - 10 RAJTHELYES BÜNTETÉS KAPOTT MICHELISZ NORBI

A BRC magyar versenyzőjét keményen megbüntették, miután az első zandvoorti futamon ütközött Yvan Mullerrel, a márkatársával. Mint az ismeretes, a vasárnapi holland verseny egy óriási balesettel indult, amelyben két hyundaios, Michelisz Norbert és Yvan Muller voltak érintettek, ugyanis miután összeakadtak, mindketten a szalagkorlátban kötöttek ki.

Az első futam végeredménye:

wtcr_2018_ned_r1.jpg

Fotó: Boxutca Facebook, Francois Flamand / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3913988800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hordalek 2018.05.20. 22:59:53

Lassan Michelisz lesz a magyar autosport Klein Dávidja.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása