WTCR - MICHELISZ NORBI RAJTBÜNTETÉST KAPOTT ZANDVOORTRA

03718004_fgo5321.jpg

Megbüntették a BRC Racing Team magyar versenyzőjét, amiért a szombati harmadik futamon ütközött Rob Huff-fal az utolsó körben.

Mint az ismeretes, magyar szempontból szinte rémálomszerű módon zárult a németországi versenyhétvége a Zöld Pokolban. Ugyanis a harmadik versenyen Michelisz előbb a rajt utáni két kanyarban veszített néhány pozíciót, miután a márkatárs Yvan Muller szemfüles módon beszúrt mellé.

Később Esteban Guerrieri torpedózta meg Michelisz Hyundaiját, amellyel még további öt pozíciót bukott, az esetért a Münnich Motorsport versenyzőjét egy 10 másodperces időbüntetéssel „jutalmazták” a versenyfelügyelők.

A nap mélypontját pedig a harmadik kör jelentette: Rob Huff motorhiba miatt sorra veszítette a pozíciókat, és amikor Michelisz Norbi érte utol, talán kissé elhamarkodottan, előzésre alkalmatlan helyen, az Ex-Mühle kanyarban próbált elmenni a Sébastien Loeb Racing-es Volkswagen mellett. Ennek eredményeként összeért a két autó és végül mindketten a szalagkorlátban kötöttek ki.

A huge impact as Michelisz tries to fit into an impossible gap.

Do you think there was space to make the pass? Still haven't subscribed to FIA WTCR on YouTube? ►► https://goo.gl/tdatIR Connect with the FIA WTCR Facebook: https://www.facebook.com/WorldTouringCarCup/ Twitter: https://twitter.com/fia_wtcr Instagram: https://instagram.com/FIA_WTCR Snapchat: https://www.snapchat.com/add/fia_wtcr Website: https://www.fiawtcr.com/

A versenybírák vizsgálatot indítottak az ügyben, amelyből Michelisz Norbit hozták ki vétkesként, hibájáért pedig egy öthelyes hátrasorolást kapott a jövőheti, hollandiai első futamra – a büntetés mértéke valóban igencsak megkérdőjelezhető, de ezúttal (sajnos) a magyar versenyző vétett.

Rajta kívül még négy versenyző részesült szankciókban a leintést követő órákban. James Thompsont kétszer is megbüntették: a második versenyről kizárták és a harmadikra is kapott egy 40 másodperces időbüntetést, mert a Münnich Motorsport szerelői még a szervizidőszak kezdete előtt megemelték az autót. Így a britet a harmadik versenyen a 16. helyett csak a 19. helyen rangsorolták.

Gordon Shedden, a Team WRT versenyzője 30 másodperces időbüntetést kapott a második futamra, amiért kilökte Gabriele Tarquinit. A harmadik versenyen pedig a skóttal való koccanásért kapott egy-egy ötmásodperces időbüntetést a Sébastien Loeb Racing marokkóija, Mehdi Bennani, valamint a DG Sport Compétition szlovák pilótája, Mat’o Homola.

A zandvoorti fordulót a következő hétvégén fogják megrendezni.

Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4813915524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2018.05.13. 16:42:04

Hát, sajnos ez az év valóban a várakozások alatt alakl, ráadásl az ilyen hibák háromszorosan is rosszl jönnek: 1. Norbi lemarad a pontversenyben, 2. közben a csapat elhúz, ami miatt Norbinak is kijár a büntetősúly 3. a felesleges roncsderbi visszaüt (szerintem a túraatóban eleve sokkal többet engednek meg a bírák, szóval ha büntetés járt akkor az valszeg megérdemelt)

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása