TCR EU - BORKOVICÉ A POLE FRANCIAORSZÁGBAN, NAGY DANI HARMADIK
TCR Europe 2018: Paul Ricard - Időmérő edzés

2018-2018_le_castellet_friday---2018_tcr_europe_castellet_62_dusan_borkovic_5.jpg

A Target Competition szerb versenyzője közel fél másodperces előnnyel zárta az élen a Paul Ricard-i szezonnyitó időmérő edzését, miközben a magyar érdekeltségek közül csak Nagy Dani jutott tovább a Q2-be, ahol a M1RA Hyundaijával a harmadik rajtpozíciót kaparintotta meg.

Magyar idő szerint a szombat délelőtt folyamán megrendezték a TCR Európa-bajnokság idei első kvalifikációját, amely a Q1-gyel vette kezdetét. A 20 perces első szakasz folyamán a saját csapata színeiben versenyző Igor Stefanovski futotta meg a leggyorsabb kört egy 2:14.034-es köridővel, megelőzve Mikel Azconát, aki a pénteki napon mindkét szabadedzést megnyerte a PCR-CUPRA-val, valamint Nagy Dánielt. A M1RA-s magyar versenyző mögött Jean-Karl Vernay a Leopard Lukoil Team Audijával már fél másodperc feletti hátránnyal lett negyedik, holott két perccel a kockás zászló előtt még vezetett.

Ezen négy versenyzőn kívül még Josh Files, Dusan Borkovic, Francisco Mora, Reece Barr, Stian Paulsen, Kris Richard, Jens-Reno Moller és Nicola Baldan tudták abszolválni a Q2-be való továbbjutást. Ez egyúttal azt jelenti, hogy a háromból mindössze egy magyar ment át a rostán: Tassi Attilának ugyanis gondjai adódtak azzal, hogy a fehér vonalon belül tartsa az autóját, így rendszeresen vették el tőle a gyorsköreit, emiatt pedig csak a 17. helyen végzett, honfitársa, a Zengő-JLG CUPRA-ját terelgető Jedlóczky L. Márk előtt.

A Q2-ben pedig valamelyest meglepetésnek lehettünk szemtanúi, ugyanis a szerb Dusan Borkovic egészen váratlanul előhúzott egy 2:13.781-es kört valahonnan, mint egy bűvész a nyulat a cilinderből, amelyet senki nem tudott megközelíteni. A második helyen záró Azcona is közel négy és fél tizedmásodpercet kapott, akitől viszont csak 39 ezreddel maradt el Nagy Dániel a harmadik helyen. Stian Paulsen egy eléggé erős teljesítményt nyújtva saját kis csapata CUPRA-jával a negyedik pozícióba kvalifikált, megelőzve Files-t és Barr-t.

A TCR nemzetközi szériájának tavalyi győztese, Jean-Karl Vernay a hetedik lett a 2016-os ETCC-bajnok Kris Richard, valamint a másik M1RA-pilóta, Francisco Mora előtt, míg a tizedik helyet és egyben a fordított rajtrácsos második futamra a pole-t Jens-Reno Moller kaparintotta meg, Igor Stefanovskit és Nicola Baldant maga mögé utasítva.

Az időmérő edzés magyar idő szerint 14 óra 40 perckor rajtol majd el – az eseményeket élőben kísérhetjük figyelemmel a Sport 1-en vagy a TCR hivatalos YouTube-csatornáján.

Az időmérő edzés első szakaszának (Q1) végeredménye:

tcr_eu_2018_pr_q_q1.jpg

Az időmérő edzés második szakaszának (Q2) végeredménye:

tcr_eu_2018_pr_q_q2.jpg

Fotó: TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6813893560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása