WTCR - NAGY NORBI: „EZEN A SZINTEN MÁR NEM SZÁMÍTOTT ANNYIT A HAZAI PÁLYA”

img_6175.jpg

Mindeközben a hazai közönség jelentette nyomást előnnyé tudta kovácsolni a Zengő Motorsport magyar versenyzője – interjú Nagy Norberttel.

Az elmúlt hétvégén – a szabadkártyás indulókkal együtt – nem kevesebb mint öt magyar versenyzőt láthattak a hungaroringi rajtrácson a nézők a Túraautó Világkupa (WTCR) idei második fordulóján.

Többek között a Zengő Motorsport versenyzőit is, akik közül Nagy Norberttel beszélgettünk a vasárnapi harmadik versenyt követően. A magyar versenyző nem kezdte valami jól a hétvégét, ugyanis az első verseny – miután a camposos márkatárs John Filippivel összeütközött nem sokkal a rajt után – már egy kör után véget ért a számára, azonban a vasárnapi nap eléggé biztatóan alakult, miután mindkét futamot egy hajszálal elmaradva a pontszerzéstől, a 11. helyen zárta.img_6053.jpg

„Természetesen pozitívan értékelném a hungaroringi versenyhétvégémet, ugyanis azt tűztem ki magamnak célul, hogy ha a középmezőnyben tudunk haladni, az már siker. Hát, most erősen ott voltunk a középmezőnyben, sőt talán egy kicsit előrébb is, ráadásul én lettem a legjobb CUPRA-s is, ami számomra nagyon fontos. Így is kaptunk már támogatást a gyártól, de ezek után valószínűleg még jobban fognak ránk figyelni. Ráadásul most a kedvenc pályám, a Nordschleife jön, ahol remélem, ugyanezen pozíciókban tudjuk majd folytatni” – értékelte a versenyhétvégéjét Nagy.

„Úgy gondolom, hogy igen” – válaszolt a 23 éves versenyző arra a kérdésre, hogy szerinte tovább lehet-e venni ezt a fejlődési folyamatot, lassacskán belekóstolva a pontszerző zónába. – „Persze, nyilván nagy előnyt jelentett a Hungaroring, hiszen már nagyon sokat versenyeztem itt. De úgy vélem, ezen a szinten már annyira profi versenyzők vannak, hogy annyit ez nem számított, mint anno az WTCC-ben.”

img_6602.jpg

„Úgyhogy nagyon remélem, hogy a Nordschleifén a 10-15. hely környékén fogunk tanyázni, hiszen ott azért eléggé sok a kiesés és a defekt, bár remélem, hogy nekem nem lesz. Arra fogok játszani, hogy megpróbálok kimaradni a nagy csetepatékból és ezáltal néhány pozíciót nyerni. Azért az azonban látszik, hogy itt egy kicsit agresszívabban kell menni, mint az ETCC-ben. A saját bőrömön éreztem ugyanis, hogy itt nem büntetnek olyan mozzanatokért, amelyekért az ETCC-ben még büntetés járt volna” – tette hozzá az ETCC-futamgyőztes pilóta, kiemelve, hogy mennyi minden más itt, mint volt a Túraautó Európa-kupában.

Ezután szóba került a hazai helyszín kapcsán, hogy mekkora löketet jelent Nagy Norbi számára az, hogy tízezrek biztatják őket is a lelátókon. Nagy elárulta, hogy tavaly, amikor is először volt lehetősége ekkora közönség előtt versenyezni, még egy plusz nyomásnak érezte ezt, és attól tartott, hogy „ez most is így lesz és nagyon nagy feladatnak bizonyul ezt a nyomást átkonvertálni előnnyé”. Végül viszont ez egy könnyed folyamatnak bizonyult, aminek köszönhetően felszabadultan tudott versenyezni.

img_6751.jpg

„Úgy gondolom, hogy jó csapattársak vagyunk Zsoltival és jól össze tudunk dolgozni. Vannak persze olyan szituációk, amikor ez nem jön össze, de ha más nem, akkor legalább egymás telemetriáit és belső kamerás felvételeit össze tudjuk hasonlítani. Jó kapcsolatot ápolunk” – jellemezte a csapattársával, Szabó Zsolttal való kapcsolatát, akivel már tavaly is együtt mentek az ETCC-ben.

Végül pedig arról érdeklődtünk, hogy van-e olyan pálya az idei versenynaptárban, amelyet izgalommal vár vagy éppen tart tőle egy kicsit annak a veszélyessége miatt – kérdésünkre a következő választ adta a Zengő Motorsport versenyzője: „A makaói pálya az, amitől tartok, ugyanis ott azért lehet nagyot esni. Igazándiból a Nordschleifén is, de attól nem tartok, mert annyira szeretem. Amit még várok a Nordschleifén kívül, az a zandvoorti pálya. Ott korábban indultam egy hosszútávú versenyen és nagyon-nagyon tetszett az a pálya, jó lesz oda visszatérni. Egyébiránt a többi helyszínt is várom, már csak azért is, mert messze leszünk az otthonunktól és emiatt különleges érzés lesz menni.”

Fotó: Landek Norbert

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5513884996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása