F1 - ISMERTETTE 2021-ES TERVEIT A LIBERTY
Jön a költségvetési sapka?

A száguldó cirkusz tulajdonosa, a Liberty Media pénteken megosztotta az elképzeléseit a csapatokkal, kialakítva ezzel egy olcsóbb, különlegesebb és jobb Forma-1-et 2021-től.

A sportág szóvivője és igazgatója, Chase Carey és Ross Brawn, a sportigazgató a mai napon találkoztak a csapatokkal, hogy megvitassák a 2021-es szabályokat egy 90 perces prezentáció keretén belül.

A Liberty Media öt fő területen javítana: ide tartozik a sportág irányítása, bevételek, erőforrások, költségek, illetve a technikai szabályok és ezek változásai.

Erőforrások:

  • Az erőforrásoknak olcsóbbnak, egyszerűbbnek, hangosabbnak kell lenniük, úgy, hogy a jelenlegi erőforrásoknál több lóerőt adjanak le. Ezzel együtt szeretnék a rajtbüntetéseket a minimálisra redukálni.
  • Az erőforrásokat úgy kell legyártani, hogy azt később a közúton is fel tudják használni, azaz a mai trendet követve hibridnek kell lennie, viszont a gyártók gyárthatnak egyedi és eredeti erőforrásokat.
  • Az új erőforrásoknak vonzónak kell lennie az új gyártók számára is, az ügyfélcsapatoknak ugyanolyan teljesítményű erőforrást kell biztosítani.

Költségek:

  • A Liberty szerint a hangsúly a „hogyan” kérdésen van, azaz, többet ér, hogyan költik el a csapatok a pénzt, mintsem, hogy mennyit. Ennek értelmében bevezetnének egy költségvetési sapkát, ami 150 millió dollárban maximalizálná a költségeket. Mindezek ellenére a Forma-1-nek kell maradnia a motorsportok királykategóriájának.
  • Néhány alkatrészt standardizálnak, az autóknak viszont egyedinek kell kinézniük.

Bevételek:

  • A bevételeket kiegyensúlyozottabban osztanák szét a csapatok között, sokkal inkább a jelenlegi teljesítmény alapján.
  • A kategória egyedi és történelmileg fontos értékei továbbra is szem előtt maradnak.
  • Pénzbeli támogatást nyújtanak az autó- és motorbeszállítóknak.

Sport- és technikai szabályzat:

  • Sokkal több versenyképes autóra van szükség, több előzéssel.
  • A mérnöki technológiának fontos jelentőséggel kell bírnia, de ki kell emelni a versenyzők képességét az autó vezetését illetően. Dominánsabbá kell tenni a versenyzők tudását.
  • Noha az autóknak különbözniük kell egymástól, beleértve az aerodinamikát, a felfüggesztést és a motorokat, a szurkolók számára érdektelen részeket azonban standardizálni kell.

Irányítás:

  • Egyszerűbbé kell tenni a dolgok menetét a csapatok, az FIA és a Forma-1 között, beleértve a versenyek és a versenyhétvége menetét és irányítását.

A csapatok többsége örömmel fogadta a Liberty elképzeléseit, a Mercedes és a Ferrari a prezentáció után megbeszélést is tartottak. Feszült figyelemmel várhatjuk a további lépéseket, hiszen az idő egyre csak fogy.

Fotó: Zimbio

Írta: Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4613815336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JorEl 2018.04.07. 21:00:08

A jövő esélyes nyerő csapatai: ForceIndia-Mahindra, RedBull-Dacia, Haas-Lada, ToroRosso-Tata

Szabo T 2018.04.08. 01:24:42

Koltsegvetesi sapka? A "cap" itt plafont jelent, nem sapkat.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása