F1 - MINDKÉT TORO ROSSÓBAN MOTORKOMPONENSEKET CSERÉL A HONDA

pierre_gasly_australian_f1_grand_prix_ohi_zjpzp6jx.jpg

Még csak egy verseny telt el, a Toro Rosso-Honda máris ellőtte az egyik büntetés nélküli cserelehetőségét - mind Pierre Gasly, mind Brendon Hartley új turbófeltöltőt és új MGU-H-t kap a hétvégén esedékes Bahreini Nagydíjra.

Noha a barcelonai teszteken úgy tűnt, hogy sikeresen indul a Toro Rosso és a Honda partneri kapcsolata, Ausztráliában már előbújt a technikai ördöge: Pierre Gasly számára ugyanis csak pár kör erejéig tartó a szezonnyitó nagydíj, mivel egy, a turbóval és az MGU-H-val kapcsolatos probléma miatt megsérült a belső égésű erőforrás az autójában.

A felmerült viszontagságokat követően a Honda módosította a turbófeltöltőjét és az MGU-H-ját, így Bahreinben a GP2 2016-os bajnoka mellett Brendon Hartley is új egységeket kap az említett alkatrészekből, utóbbi esetében elővigyázatosságból. Emellett Gasly megkapja a belső égésű motorjából is a második darabot.

Mint az ismeretes, az idei évben bevezetett szabálymódosítások egyike háromra szabályozható a büntetlenül felhasználható motorkomponensenkénti darabszámot, amely azt jelenti, hogy ha a Honda nem tudja megmenteni a korábban használt komponenseket, akkor Gasly a hátralévő 20 verseny folyamán már csak egyetlen alkalommal cserélhet belső égésű motort, turbófeltöltőt és MGU-H-t is. Hartley-ra is ugyanez vonatkozik, csak annyi különbséggel, hogy az új-zélandi STR13-asában még nem kellett belső égésű erőforrást cserélni.

"Nyilvánvalóan nehéz volt úgy dönteni, hogy már a második versenyre komponenseket cserélünk, és nem is ideális, főleg úgy, hogy háromra limitálták a szezononként felhasználható motorkomponensek darabszámát" - fogalmazott Toyoharu Tanaba, a Honda Forma-1-es projektjének technikai igazgatója. - "Ugyanakkor hiszünk abban, hogy ez a helyes út előre, és folytatni fogjuk a fejlesztéseket annak érdekében, hogy ugyanez a probléma ne fordulhasson elő ismét. Ugyanakkor a motorok számára nehéz pálya a szahíri, de reméljük, hogy át tudjuk vészelni ezt a nehéz pillanatot, és erre a versenyre, valamint az ezt követőkre fókuszálhatunk."

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9313809998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása