WTCR - LEHULLT A LEPEL A TELJES 2018-AS NEVEZÉSI LISTÁRÓL

2017-2017_hungaroring_race_1---start_race1_9_1.jpg

A WTCR szervezői szerdán este lerántották a leplet a végleges nevezési listáról.

Pár héttel ezelőtt még Forma-1-es autók zavarták meg a csendet a Circuit de Catalunya-Barcelona pályán, a tegnapi és a mai nap folyamán viszont a Túraautó Világkupa (WTCR) teszi tiszteletét a katalán aszfaltcsíkon egy szezonnyitó médianap és teszt apropójából.

A hivatalos évadnyitó médiaeseményt még szerdán lebonyolították, amelynek folyamán ismertették az idei évre vonatkozó hivatalos csapatfelállásokat is. Többek között kiderült, hogy a Tiago Monteirót a Boutsen Ginion Racing csapatánál helyettesítő Benjamin Lessennes a #63-as rajtszámmal fog indulni.

12994420_1138883946142232_8740419601504025175_n_fran_ois_flamand_dppi.jpg

Emellett a helyszínen tartózkodó WTC Blog és a nemzetközi szakportál, a TouringCarTimes információi szerint azt is bejelentették, hogy az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport harmadik autóját a marokkói szezonnyitót és az európai fordulókat leszámítva René Münnich fogja vezetni - a német csapattulajdonosnak az üzleti ügyei miatt kell kihagynia ezt a pár fordulót, amelyeken majd James Thompson fogja helyettesíteni. A brit pilótának hatalmas túraautós tapasztalata van, ugyanis amellett, hogy a BTCC-ben - ahol két bajnoki címet is szerzett - versenyzett a DTM-ben, a DTC-ben, az ETCC-ben, az STCC-ben és a WTCC-ben. Thompson TCR-specifikációjú autót még sosem vezetett, ellenben a Münnich-csapat már ismerős közeg neki, ugyanis a 2016-os évben 16 futamon indult a németek TC1-es Chevrolet-jével, és abból hatszor zárt a TOP-10-ben.

Összességében 25 autót és 27 versenyzőt erősítettek meg a WTCR 2018-as idényére, köztük három magyar pilótát (Michelisz Norbert, Nagy Norbert és Szabó Zsolt Dávid), és nem szabad megfeledkeznünk a mezőny egyetlen magyar csapatáról, a Zengő Motorsportról sem. De ez a létszám nem tartalmazza a helyszínenkénti szabadkártyás indulókat. A WTC Blog Barcelonában ennek kapcsán kiderítette François Ribeirótól, az Eurosport Events fejétől és a WTCR promóterétől, hogy a hungaroringi hétvégén ezeket a helyeket a rajtrácson két magyar versenyző fogja betölteni. 

Mindezeken túl a televíziós közvetítésekkel kapcsolatos információk is napvilágot láttak. Kiderült, hogy a szombati eseményeket az Eurosport nem fogja élőben közvetíteni, hanem csak a vasárnapiakat. Így a szombatonként esedékes időmérőt csak a sorozat Facebook-oldalán tudjuk nyomon követni, a futamra viszont már ott lesz opcióként az M4 Sport is.

Végül pedig a versenynaptár kapcsán megerősítették azt, amit az elmúlt hetekben már tudtunk, de nem sejtettünk, miszerint a tizedik helyszín valóban a kínai Wuhan City lesz, ahová október 6-7-én fog ellátogatni a mezőny.

Íme, a WTCR 2018-as mezőnye csapatokra bontva:

Csapat

Autó

Versenyzők

ALL-INKL.COM Münnich Motorsport

Honda Civic Type-R TCR

James Thompson (#15) / René Münnich (??)
Yann Ehrlacher (#68)
Esteban Guerrieri (#86)

Boutsen Ginion Racing

Honda Civic Type-R TCR

Tom Coronel (#9)
Tiago Monteiro (#18) / Benjamin Lessennes (#63)

BRC Racing Team

Hyundai i30 N TCR

Michelisz Norbert (#5)
Gabriele Tarquini (#30)

Campos Racing

CUPRA TCR

John Filippi (#27)
Pepe Oriola (#74)

Comtoyou Racing

Audi RS3 LMS

Denis Dupont (#20)
Aurélien Panis (#21)
Frédéric Vervisch (#22)
Nathanaël Berthon (#23)

DG Sport Compétition

PEUGEOT 308 TCR

Aurélien Comte (#7)
Mat'o Homola (#70)

Sébastien Loeb Racing

Volkswagen Golf GTI TCR

Rob Huff (#12)
Mehdi Bennani (#25)

Team Mulsanne

Alfa Romeo Giulietta TCR

Gianni Morbidelli (#10)
Fabrizio Giovanardi (#88)

Team WRT

Audi RS3 LMS

Gordon Shedden (#52)
Jean-Karl Vernay (#69)

Yvan Muller Racing

Hyundai i30 N TCR

Thed Björk (#11)
Yvan Muller 
(#48)

Zengő Motorsport

CUPRA TCR

Nagy Norbert (#8)
Szabó Zsolt Dávid (#66)


Fotó: 
TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5713787778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madmike 2018.03.30. 20:57:00

Nem semmi felhozatal. Izgalmas szezonnak igérkezik.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása