TCR EU - 2018-BAN AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGBAN FOG INDULNI TASSI ATTILA

img_5326.jpg

Az viszont még kérdéses, hogy a 18 éves magyar versenyző és szintén a Honda kötelékébe tartozó Josh Files melyik csapat színeiben fognak rajthoz állni a TCR Europe 2018-as szezonjában.

Noha sokan reménykedtek abban, hogy idén Tassi Attilát, a TCR Nemzetközi Széria tavalyi ezüstérmesét majd a Túraautó Világkupában (WTCR) láthatjuk viszont, azonban a JAS Motorsport pénteken bejelentette, hogy a 18 éves pilóta az új európai bajnokságban, a TCR Europe-ban fog indulni, akárcsak Josh Files - a magyar pilóta esetében ez azt jelenti, hogy már egy szezont követően távozik Michelisz Norbert csapatától, a M1RA-tól. Ugyanis Tassi az elmúlt hónapokban a JAS kötelékében maradt, és jó pár alkalommal tesztelhette az új Honda Civic TCR-t, míg a kecskeméti központtal rendelkező magyar gárda a tél folyamán Hyundaiokra váltott, hasonlóan a csapattulajdonos Micheliszhez.

3e0a50fe-3e85-47d5-b5db-7e66a6190d5c.jpg

A TCR-autók világában két elég tapasztalt és tehetséges versenyzőről van szó, hiszen - ahogy azt említettük - Tassinak nem sokon múlt tavaly a nemzetközi bajnoki cím a M1RA színeiben, de Josh Files sem az a kutyaütő típus. A 27 esztendős brit ugyanis az elmúlt két évben ellentmondást nem tűrő módon nyert bajnokságot a TCR Germany-ben, emellett pedig a 2017-es közel-keleti kiírásban is bajnok lett, a tavaly ősszel az adriai versenypályán megrendezett, egyfordulós TCR Europe Trophy-t meg a harmadik helyen zárta.

Érdekesség, hogy Tassi és Files már voltak csapattársak, még ha csak egy forduló erejéig: ugyanis a brit versenyző vezette a M1RA harmadik számú Hondáját a nemzetközi széria tavalyi záróhétvégéjén, Dubajban.

2018_tcr_photo_news_082.jpg

"Örömmel erősítem meg, hogy a TCR Europe-ban fogok indulni, amely a WTCR-t leszámítva a legmagasabb szintű, TCR-autós bajnokság és ebből adódóan elég kemény lesz a versenyzés, de úgy érzem, hogy óriási előnyt fog jelenteni számomra az, hogy a tél folyamán a JAS Motorsporttal tesztelhettem. Egyelőre még nem vagyok biztos abban, hogy melyik csapatnál fogok versenyezni, de azt tudom, hogy minden a helyén lesz ahhoz, hogy a bajnoki címért harcolhassak" - nyilatkozta Tassi, aki emellett a Facebook-oldalán azt is bejelentette, hogy idén is a HELL Energy csapatának a tagja marad.

"Nagyszerű érzés tudni, hogy idén a TCR Europe-ban fogok versenyezni egy Honda Civic-kel, amelyet már valamelyest ismerek a téli teszteknek köszönhetően. Azok után, hogy a németországi és a közel-keleti TCR-kiírást is megnyertem a JAS Hondáival, a TCR Europe logikus következő lépésnek tűnik. Noha az még kérdéses, hogy melyik csapattal fogok indulni, de biztos vagyok abban, hogy megvan a technikám és a szükséges támogatásom ahhoz, hogy a fő bajnokesélyesek közé tartozzak majd" - kommentálta a bejelentést Files.

Fotó: Landek Norbert, JAS sajtóközlemény, TCR sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4113739626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akos27 2018.03.16. 00:45:56

Az első mondatban az esztendőt cseréld versenyzőre inkább...

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása