F1 - VETTEL MEGDÖNTÖTTE RICCIARDO REKORDIDEJÉT
Forma-1 2018: Barcelona, teszt - 7. nap

sebastian_vettel_f1_winter_testing_barcelona_akqn8e2krlvx.jpg

Sebastian Vettel szinte bombaidővel zárta az élen a hetedik napot, azonban még nem tudjuk, mire képes a Mercedes a hiperlágy gumikon... A McLaren pedig viszonylag problémamentes napot zárt az elmúlt napok kálváriáját követően.

Azok után, hogy szerdán Daniel Ricciardo megdöntötte a nem hivatalos barcelonai körrekordot, Sebastian Vettel a mai nap folyamán még magasabbra helyezte a lécet, visszarepítve az élre a Ferrarit. Nagyon sokan a hosszú etapokra koncentráltak, ennek is betudható, hogy a németek négyszeres világbajnoka több mint egy másodperccel előzte meg a második helyezettet, aki kisebb meglepetésre a haasos Kevin Magnussen lett, aki meg a Toro Rosso-pilóta Pierre Gasly-t előzte meg. A McLaren mindeközben a hét folyamán először zárt napot komolyabb probléma nélkül.

A hetedik tesztnap beosztása:

Csapat Autó 2018. március 8.
Csütörtök
MERCEDES W09 EQ Power+ n.a.
FERRARI SF71-H Vettel
RED BULL RB14 Verstappen
FORCE INDIA VJM11 Pérez
WILLIAMS FW41 Délelőtt: Kubica
Délután: Stroll
RENAULT R.S.18 Délelőtt: Hülkenberg
Délután: Sainz
TORO ROSSO STR13 Gasly
HAAS VF-18 Magnussen
MCLAREN MCL33 Vandoorne
SAUBER C37 Ericsson

 

A délelőtti események

1:17.182-vel Sebastian Vettel a Ferrarival több mint egy másodperccel volt gyorsabb annál a nem hivatalos pályacsúcsnál, amelyet egykori csapattársa, Daniel Ricciardo futott meg még a hatodik napon a Red Bull-lal. Ami a körülményeket illeti, az időjárás száraz, de hűvös volt, a német pedig kevés üzemanyaggal és a hiperlágy Pirelliken futott.

A négyszeres világbajnok mögött a Haas dánja, Kevin Magnussen zárt, aki szuperlágy gumikon ment egy 1:18.360-as köridőt, megelőzve Nico Hülkenberget (Renault) és Pierre Gasly-t (Toro Rosso) - utóbbi az utolsó pillanatokban futott egy második köridőt is, ám azt a sikán levágása miatt törölték. Stoffel Vandoorne lett az ötödik  McLaren-Renault-val, azonban a belga csak 48 kört tett meg, miután két órát valami miatt a garázsban töltött.

Legtöbbet a Mercedes volt pályán Valtteri Bottasszal a délelőtt folyamán - a finn pilóta 97 kört tett meg, az ideje pedig a hetedik helyre volt elegendő, a sauberes Marcus Ericsson mögött. Bottas mögött Robert Kubica (Williams), Sergio Pérez (Force India) és Max Verstappen (Red Bull) alkották a sorrendet.

A barcelonai hetedik tesztnap állása, 4 óra után:

1520511638712.jpg

A délutáni események

A délutáni négy órában nem változott az első két helyezett sorrendje, azaz Vettel továbbra is a nem hivatalos rekorder a barcelonai versenypályán, ami a leggyorsabb kört illeti - azonban a német ennek ellenére sem tétlenkedett, amelyet az bizonyít, hogy a nap folyamán összesen 188 kört teljesített. Magnussen pedig megőrizte a második helyet, aki 153 körrel zárta a csütörtöki napot.

Azonban a harmadik pozícióban változás történt, ugyanis Magnussenhez hasonlóan Gasly is futott egy 1:18.3-as kört, ezzel letaszítva Hülkenberget a virtuális dobogóról - a francia nem mellesleg majdnem 170-szer ment körbe a Circuit de Barcelona-Catalunya pályán. A német pilóta mögött meg spanyol csapattársa, Carlos Sainz Jr. végzett.

Vandoorne a hatodik helyen és 151 körrel zárta a 2018-as előszezon utolsó előtti tesztnapját a nap egyetlen piros zászlós fázisát okozó Ericsson és a Mercedes-pilóták, Bottas és Lewis Hamilton előtt. Mögöttük Kubica, a 159 kört teljesítő Pérez, a 187 kört számláló Verstappen és Lance Stroll (Williams) végeztek.

Holnap pedig sor került az utolsó előszezoni tesztnapra!

A hetedik tesztnap végeredménye:

1520529871479.jpg

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5213725392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása