WTCR - MICHELISZ NORBI A HYUNDAI HUNGARY MÁRKAARCA LETT 2018-BAN

_bhp0731.jpg

A 2012-es és 2015-ös WTCC Yokohama Trophy-győztes és 2017-es túraautó-világbajnoki ezüstérmes Michelisz Norbert az idei évben a Hyundai magyarországi képviseletének nagykövete lett.

Hétfőn, a Larus Étterem és Rendezvényközpontban tartott a Hyundai egy hivatalos sajtótájékoztatót, amelyen bejelentették, hogy a dél-koreai autógyártóval szorosabbra fűzve a partneri kapcsolatát Michelisz Norbert lesz a magyarországi képviseletének hivatalos arca az idei évben, amellett, hogy egy i30 N TCR-ral fog rajthoz állni a Túraautó Világkupa mezőnyében, amelyet a BRC Racing Team üzemeltet majd.

"Büszke vagyok arra, hogy Michelisz Norbert - aki hazánk egyik legkedveltebb és legsikeresebb sportolója - személyében egy bizonyítottan tehetséges, hiteles sportoló és nagyszerű ember képviseli a márkánkat a jövőben" - mondta Kovács Pál, a Hyundai Holding Hungary Kft. ügyvezetője, aki örömmel fogadta, hogy Michelisz partner volt abban, hogy partneri egyezségre lépjen a magyarországi Hyundaijal. - "Személy szerint is nagy tisztelője vagyok Norbi eredményeinek. Azt hiszem, sokunk nevében mondhatom, hogy bár tavaly sajnos balszerencsés körülmények miatt elúszott számára a bajnoki cím, a mi szemünkben ő mindenképpen világbajnok. Bízom benne, hogy a Hyundaijal karöltve idén a bajnoki címet is elhódítja. Mi ebben a céljában nagy odaadással támogatjuk.”

"Megtisztelő, hogy a Hyundai magyarországi képviselete is értéket látott bennem, és a hazai arcának választott meg" - fogalmazott Michelisz Norbert. - "Számomra ennek a fiatalos, lendületes és innovatív márkának a versenysportban elért eredményei is nagyon imponálóak, és itt nemcsak a túraautós projektre gondolok, hanem a Rali Világbajnokságra is. Tavaly nem voltak messze a világbajnoki cím megszerzésétől sem, idén pedig vezetik az egyéni és a gyártói pontversenyt is, legutóbb a Svéd Ralin győztek Thierry Neuville révén."

p1030626.JPG

A pillanat, miután Michelisz Norbi (középen) aláírt a Hyundai Magyarországgal. A magyar pilótát Fónay Gergely, kommunikációs vezető (balra) és Kovács Pál, ügyvezető igazgató (jobbra) fogja közre.

"Versenyzőként mindig az volt a célom, hogy egy olyan közegben teljesítsek, ahol lehetőségem van a szakmai fejlődésre. Amikor tavaly év végén először láttam az i30 N TCR-változatát, már akkor megfogalmazódott bennem a konkrét vágy, hogy ezzel az autóval induljak a Túraautó Világkupán, ugyanis meggyőzött engem az a lendület, az a magas színvonal, amelyet a Hyundai motorsportos részlege képviselt az első pillanattól kezdve. A versenypályán elért sikereknek köszönhetően hamar magaménak éreztem a Hyundait, mint márkát, így boldogan képviselem. Remélem, év végén egy bajnoki címmel tudjuk megkoronázni ezt a kapcsolatot" - tette hozzá a nemzetközi szinten is elismert versenyző, aki bízik abban, hogy a Hyundaijal való kapcsolata nem csak egy, hanem több évre, vagy akár hosszútávra szól.

_bhp0669.jpgMichelisz az új játékszerét már kétszer is kipróbálhatta az előző hónapban, Olaszországban, és még várható egy harmadik teszt is, amelyre Monzában kerül majd sor. Azt is megtudtuk, hogy az autó a végleges festésével március 29-én, Barcelonában fog bemutatkozni, a WTCR hivatalos médiaeseményén, amelyen emellett a teljes nevezési lista is nyilvánosság elé kerül. Michelisz csapata, a M1RA és annak a 2018-as versenyprogramja kapcsán két héten belül várható bejelentés.

Emellett kiderült, hogy Michelisz a márkaváltásnak megfelelően egy Hyundaijal, egészen pontosan egy Hyundai Santa Fével fog mostantól járkálni, amelyet Kovács Pál nagyon praktikus választásnak titulált abból a szempontból, hogy hamarosan már négytagú lesz a Michelisz-família.

"Néhány ezer kilométert máris belehajtottam a Santa Fébe" - árulta el a magánhasználatú autójáról Michelisz Norbert. - "Nagyon pozitívak az eddigi tapasztalataim a kocsival, és nem csak nekem: a feleségem, Johanna rendszerint ki sem akar szállni belőle. Korábban másfajta autóim voltak, de biztosan sokan tudják már, hogy izgatottan várjuk második gyermekünk születését, úgyhogy családilag is abszolút megértünk egy ilyen típusú kocsira. Mindannyian élvezzük a Santa Fe extra kényelmét és tágas tereit, ami a közeljövőben még praktikusabb lesz számunkra." 

A Hyundai először a 2000-es években rukkolt elő komolyabb versenyprogrammal, amikor is a Rali Világbajnokságban indította a Hyundai Accentet, azonban a projekt 2003-ban felfüggesztésre került. Majd egy közel tízéves csendet követően, 2014-ben tért vissza a WRC-be a dél-koreai márka az i20-as modellel, amely évről-évre egyre jobb - ezt pedig az eredmények támasztják alá. Hiszen az első évében még a negyedik lett a Hyundai a gyártók kiírásában, aztán 2015-ben a harmadik helyen zárt, 2016-ban és 2017-ben a másodikon, idén pedig - két fordulót követően - vezeti az összetettet, amelyhez hozzájárult az, hogy a svédországi ralifordulót Thierry Neuville megnyerte, Andreas Mikkelsen meg felállhatott a dobogó legalsó fokára. Tavaly óta a rali mellett pedig a túraautózásban is érintett a Hyundai, az i30 N TCR-ral.

Fotó: Hyundai sajtóközlemény, Kováts Olivér

Írta: Kováts Olivér; Hyundai Hungary

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9713717338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása