FE - ROSENQVIST ÉS DA COSTA AZ ELSŐ SORBAN MEXIKÓBAN
Formula-E 2018: Mexikóváros, Időmérő edzés

20180303122750w6i0748.jpg

Felix Rosenqvist elsőségével zárult a Mexikói ePrix kvalifikációja, amellyel a svéd átvette a vezetést a bajnokságban a Techeetah franciájától, Jean-Éric Vergne-től, aki - még a büntetésekkel együtt is - csak a hatodik helyről indulhat, így a mahindrás akár ma komolyabb előnyre is szert tehet.

A Mahindra Racing svédje, Felix Rosenqvist, a bajnokság második helyezettje szerezte meg a pole pozíciót a 2017/2018-as Formula-E-szezon ötödik, mexikói versenyére, miután a Super Pole-ban az 1:01.645-ös köridejével két tizednél is többet adott az Andretti portugáljának, a kiemelkedően jól teljesítő Antonio Félix da Costának - ezzel a svéd három pontot már bezsebelt, és átvette a vezetést az egyéni összetettben. A portugál pedig a két évvel ezelőtti Long Beach-i verseny óta nem szerepelt ennyire jól időmérőn - akkor az élen zárt, de később elvették az eredményét.

Alex Lynn kvalifikált a harmadik helyre a DS Virgin Racing autójával, amely egy kisebb csodának minősül a második szabadedzésen elszenvedett balesetét követően. Azonban a pozíciót nem tarthatta meg, ugyanis a napot már annak tudatában kezdte meg, hogy 10 rajthellyel hátrébb sorolják a rajtrácson, sebességváltó cseréje miatt. Ennek köszönhetően a NIO britje, Oliver Turvey, valamint a Renault e.dams svájcija, a 2015/2016-os bajnok Sébastien Buemi indulhatnak a második sorból.

Lynn büntetésének köszönhetően az első öt helyezett sorrendjét Daniel Abt, az Audi Sport Abt Schaeffler németje tette teljessé, aki éppen csak lemaradt a Super Pole-ról a csoportos időmérés folyamán. A bajnokság második helyére visszacsúszó, a Techeetah színeit képviselő Jean-Éric Vergne a hatodik helyről vághat majd neki a versenynek, mögötte Nelson Piquet Jr. (Panasonic Jaguar Racing), Sam Bird (DS Virgin Racing) és Nick Heidfeld (Mahindra) egészítette ki a TOP-10-et.

De miután Bird és a szabadedzéseken tanúsított formáját a pálya állapota miatt átmenteni nem tudó, végül tizenkettedikként zárt Lucas di Grassi is kapott egy-egy tízhelyes hátrasorolást, a tizedik pozícióba az a Maro Engel lépett előre, aki eredetileg csak a 13. rajtkockát kaparintotta meg magának a Venturival. Sőt miután a brazil csak nyolc rajthelyet tudott letölteni a tízből, kisebb időbüntetésre számíthat majd a versenyen.

A magyar idő szerint 23 órakor elrajtoló futamot élőben közvetíti majd az Eurosport 1.

ABB Formula E on Twitter

Highlights from Qualifying for the #MexicoCityEPrix https://t.co/FfXvCyTx7p

Az időmérő edzés végeredménye (büntetések nélkül):

fe_2018_mex_q.jpg

Fotó: LAT/Formula-E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6413712932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása