FE - DI GRASSI KEZDETT A LEGJOBBAN MEXIKÓBAN
Formula-E 2018: Mexikóváros, 1-2. szabadedzés

20180204005158dsc5295.jpg

Mindkét mexikói szabadedzést az Audi Sport Abt Schaeffler versenyzője zárta az élen. Lehet, hogy fog még a brazil búslakodni a 10 rajthelyes rajtbüntetés miatt? 

Egy szokatlan hírrel indult a szombati nap, miszerint a Dragon Racing, a Renault e.dams, a Jaguar és a Venturi csapata kapott egy 5000 eurós büntetést (ebből egyelőre csak 1500 eurót kell kifizetniük), amiért szabálytalanul túl gyors vezeték nélküli internetkapcsolatot használtak, ezzel megszegve a Sportszabályzat 27.1-es cikkelyét, amely tiltja az 5 és 6 GHz közé eső elektromágneses sugárzást, ugyanis megzavarhatja az FIA adatrendszerét.

Magyar idő szerint a délutáni órákban felpezsdült az élet a mexikói versenypályán, és a Formula-E mezőnye már túl is van az idei ötödik verseny előtti szabadedzéseken, amelyeken a brazil Lucas di Grassi bizonyult a leggyorsabbnak.

ABB Formula E on Twitter

Highlights from Practice 1 for the #MexicoCityEPrix https://t.co/56IAfp15CI

Az Audi Sport Abt Schaeffler regnáló bajnoka az első, 45 perces szabadedzést egy 1:01.158-as idővel zárta az élen, amellyel megdöntötte az 1:02.164-es pályarekordot, amelyet még Oliver Turvey futott korábban a NIO autójával. Di Grassi - akinek idáig katasztrofálisan alakult a szezonja - mögött a Venturi svájci-olasz újonca, Edoardo Mortara zárt, közel négy tizedmásodperces hátrányban, a képzeletbeli dobogó a bajnokságot vezető Techeetah-versenyzővel, Jean-Éric Vergne-nyel lett teljes.

Az edzés folyamán többeknek is meggyűlt a baja a 3-4-5-ös kanyarkombinációval - többek között Turvey-nek, André Lotterernek, Nico Prostnak, Sam Birdnek és Vergne-nek is. A 7-es kanyarban pedig Luca Filippi pördült meg az NIO gépével.

Di Grassi a második tréningen sem talált legyőzőre, igaz, ezúttal egy kicsivel lassabb volt a maga 1:01.203-as idejével. "Az autó gyors, efelől semmi kétség, de ahhoz, hogy pontokat szerezzünk, be kell fejeznünk a futamokat" - nyilatkozta a szabadedzés után a tavalyi bajnok, aki lehet, hogy búslakodni fog a 10 helyes hátrasorolása miatt, amelyet az áramátalakító cseréjéért kapott. Az audis mögött ezúttal Felix Rosenqvist lett a második a Mahindra Racing versenygépével, a harmadik meg Mitch Evans a Jaguarral.

ABB Formula E on Twitter

It was only a tap... @pechito37 #MexicoCityEPrix https://t.co/b1jF3lN83t

ABB Formula E on Twitter

@alexlynnracing hits the barrier towards the end of Practice 2, not ideal as he also has a grid penalty for the #MexicoCityEPrix https://t.co/YZRFlPZevn

A 30 perces esemény nem volt történésektől mentes. Először José Maria Lopez törte meg az autóját, amikor is az egyik kigyorsításon elúszott a Dragon-autó hátulja, és nekicsúszott a falnak. Majd az utolsó percekben Alex Lynn - akire csapattársához, Birdhöz hasonlóan egyébként is vár egy 10 rajthelyes büntetés váltócsere miatt - törte össze nagyon csúnyán a DS Virgin Racing gépét. A brit balesete miatt a piros zászló is előkerült, amelyet követően a pilóták már nemigen tudtak pályára gördülni.

Este 19:00-tól az időmérő edzéssel jön a folytatás - az eseményeket élőben követhetjük az Eurosport 1-es csatornáján.

Az első szabadedzés végeredménye:

fe_2018_mex_fp1.jpg

A második szabadedzés végeredménye:

fe_2018_mex_fp2.jpg

Fotó: LAT/Formula-E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8813712662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása