F1 - SÁRGA ÉS FEKETE KÖNTÖSBEN MUTATKOZOTT BE A 2018-AS RENAULT!

b66f3c6d3e07e3bf1aead5717a76a90d.jpg

Ötödikként a Renault Sport Formula One Team csapata is bemutatta az idei autóját, az RS18-ast, amely tigrisszínekben pompázik. 

Mint az ismeretes, 2016-ban tért vissza a száguldó cirkuszba a Renault gyári csapata, amely azóta szép lassan ugyan, de biztosan kapaszkodik felfelé a ranglétrán -  a visszatérése utáni első évükben a franciák még a kilencedik helyen zárták a konstruktőri bajnokságot, tavaly meg már hatodikok lettek az értékelésben, megelőzve a Toro Rossót.

Kedden délután pedig lerántotta a leplet a Renault a 2018-as versenygépéről, az RS18-asról, amellyel lehetőség lesz az újabb előrelépésre, főleg egy olyan erős pilótapárossal, mint amilyet Nico Hülkenberg és Carlos Sainz Jr. kettőse alkot - kettejük közül a német pilóta egy évvel ezelőtt érkezett, míg a spanyol az utolsó négy versenyre vette át Jolyon Palmer helyét.

Az autó dizájnja látványosan változott: még nagyobb szerepet kapott a fekete szín, amely sokkal agresszívebb kinézetet kölcsönöz a versenygépnek.

További képeken a Renault RS18.

"Sok értelemben zártuk sikeresen a tavalyi évet. Ez volt az újraalakulásunk második esztendeje, a hosszútávú céljaink pedig azok, hogy további előrelépéseket eszközöljünk. 2016-ban még minden az újraalapításról, a befektetésről, új szponzorok és tehetségek szerzéséről, valamint a márka építéséről szólt. Ez egyfajta mennyiségi fejlődés volt azért, mert szeretnénk megszorongatni a topcsapatokat, majd azok közé tartozni" - fogalmazott Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezető igazgatója.

"2018-ra az a fő célunk, hogy immár eredmények formájában is megmutassuk az eddig végbement fejlesztési folyamatok hatását. Minden szempontból szeretnénk megmutatni a fejlődést - ez vonatkozik a motorra, a karosszériára, az irányításra és a versenyzőkre is. Mindennek javulnia kell, és nekünk meg muszáj folytatnunk a fejlődést" - folytatta a gondolatait Abiteboul.

A Renault emellett még bejelentette, hogy az idei évben a hivatalos teszt- és tartalékversenyzői szerepet Jack Aitken fogja betölteni, akinek ezen kívül még a Forma-2-es bajnokságban lesznek kötelezettségei az ART Grand Prix színeiben, a tavalyi GP3-as bajnok George Russell csapattársaként. A fejlesztőpilótái állást pedig Artem Markelov, a Forma-2 2017-es ezüstérmese kapta meg - az orosz versenyző a tavalyi évhez hasonlóan a Forma-1 előszobájában fog bizonyítani, a csapatbajnok Russian Time egyik autójával.

A francia alakulat volt az ötödik, amely megmutatta a nagyérdeműnek a 2018-as autóját, a Haas, a Williams, a Red Bull és a Sauber után.

Fotó: Renault Sport Formula One Team

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5213685282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása