F1 - LEHULLT A LEPEL A WILLIAMS AUTÓJÁRÓL IS

dwgu9mhxuamfzgs.jpg

Íme, a 2018-as szezon második fecskéje is: bemutatták Londonban a Williams FW41-est.

A Haas tegnapi váratlan leleplezése miatt a Williams Martini Racing "csak" második csapat lett, amely bemutatta a 2018-as versenygépét csütörtök este, egy londoni esemény keretein belül. Az FW41-es a grove-i együttes olyan autója, amelynek tervezésében kulcsszerepet játszott a technikai igazgató Paddy Lowe és az aerodinamikai részleget vezető Dirk de Beer, akik a tavalyi év elején csatlakoztak.

Az már első ránézésre kijelenthető, hogy az elődjéhez képest aerodinamikai szempontból számottevően változott a Williams versenygépe, köszönhetően a műszaki gárdában végbement változások jelentette filozófiaváltásnak.

2014-ben és 2015-ben, azaz a V6-os éra első két évében igencsak jó teljesítményt nyújtott a legendás Sir Frank Williams nevével fémjelzett alakulat, mindkét szezonban a harmadik helyen zárva a konstruktőri bajnokságot. Azonban az elmúlt két év kisebb mélyrepülést eredményezett, tavaly már csak az ötödik lett az összetettben a csapat, 83 pontot szerezve összesen, 104 ponttal elmaradva a Force Indiától. Egy évvel korábban a Williams még 138 egységet tudott összegyűjteni.

Ami a pilótafrontot illeti, a brit gárda idei felállását Lance Stroll és a Felipe Massa helyét átvevő Sergey Sirotkin fogják alkotni, míg a harmadik versenyző szerepkörét Robert Kubica tölti majd be.

fw41sidejpegbanner.png

"Örülök, hogy új itt lehetek, és bemutathatjuk az új szezonra szánt új autónkat, az új és izgalmas versenyzői felállásunkkal egyetemben. A csapat az elmúlt hónapok folyamán elképesztő mennyiség munkát fektetett az FW41-esbe. Már túlbuzgón várom, hogy a hónap későbbi szakaszában lássam a pályán Lance-t és Sergey-t. Tavaly Lance-nek több villanása is volt, ezáltal egy eléggé erős debütáló szezont zárva - éppen csak kikapott Felipétől az összetettben. A három topcsapat versenyzőin kívül ő volt az egyedüli, aki dobogóra tudott állni, a célunk pedig az, hogy erre építkezzünk az idei szezon folyamán." - nyilatkozta Claire Williams, a Williams helyettes csapatvezetője a csapat hivatalos sajtóközleményében. 

"Emellett örömmel üdvözlöm Sergey-t és Robertet a csapatnál, akik kivételes sebességgel és tulajdonságokkal rendelkeznek, és tudom róluk, hogy csak erősíteni fogják az alakulatot. Sergey lenyűgözte a technikai stábot, számunkra pedig nagyszerű érzés, hogy megadhatjuk a számára a lehetőséget. Robert is a csapattal fog közvetlenül dolgozni - a tapasztalata hasznos segítség lesz nekünk az idei évben az autó fejlesztésében. A teljes csapat nagyon kemény dolgozott, és már alig várjuk, hogy a pályán láthassuk az autónkat. Emellett a támogatóinknak és a rajongóinknak is köszönjük a bizalmat és a támogatást." - zárta a gondolatait Sir Frank Williams lánya.

A sajtóközleményből emellett az is kiderült, hogy Kubica idén három pénteki szabadedzésen is autóba ülhet - ami  helyszíneket illeti, idáig Barcelona és a Red Bull Ring tűnik biztosnak, a harmadik pályát még homály fedi.

Fotó: Williams Martini Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4813672568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása