WTCR - NÉGY REMEK PILÓTÁVAL BŐVÜLT A TÚRAAUTÓ VILÁGKUPA MEZŐNYE

wtcr_guerrieri_monteiro_bjork_muller.jpg

Közülük ketten Hondával, ketten pedig Hyundai-jal fognak versenyezni.

A hétfő este folyamán megjelent részösszesítő cikkünk óta pénteken először érkeztek bejelentések a Túraautó Világkupával kapcsolatosan. Először a Hondánál erősítették meg, hogy az ALL-INKL.COM Münnich Motorsportnál, valamint a Boutsen Ginion Racingnél versenyezve gyári támogatást fog élvezni Esteban Guerrieri, valamint Tiago Monteiro - mint az ismeretes, a tavalyi WTCC-szezon folyamán mindketten versenyeztek a gyári Hondával, igaz, együtt sosem voltak csapattársak. Ugyanis az argentin a portugál versenyző helyét vette át, annak a szeptemberi, barcelonai tesztbalesetét követően.

"Úgy érzem, a tavalyi év volt az igazi áttörés számomra a túraautók világában, úgyhogy örömmel tölt el, hogy 2018-ban Hondával versenyezhetek majd. A TCR a leggyorsabb mértékben növekvő túraautós kategória a világon, és már izgatottam várom, hogy része legyek a programnak. Az előző év során több nagyszerű csatát vívtam az ALL-INKL.COM autói ellen a WTCC-ben, és nyilvánvaló, hogy ezúttal is egy nagyon gyors autót fognak futtatni. Úgyhogy optimista vagyok a bajnoki esélyekkel kapcsolatban" - nyilatkozta Guerrieri a hivatalos sajtóközleményben. A 33 éves argentin világbajnoki negyedik lett a 2017-es évben, a Campos Racing Chevrolet-jével és a gyári Hondával versenyezve.

03717016_5435_jean_michel_le_meur_1.jpg

"Örülök, hogy egy újabb évig a Honda-család része maradok. Amióta megkezdtem a munkát a Hondával 2012-ben, úgy érzem, hogy szezonról-szezonra erősödünk. Tavaly pedig már a világbajnoki cím közelében voltunk, de aztán bekövetkezett az a baleset. Az előző hat hónap hihetetlenül nehéz volt a számomra, de köszönhetően a számos támogatásnak jó úton haladok afelé, hogy visszatérjek a versenyautóba. A Boutsen Ginion Racing egy erős csapat, amellyel már nyertem korábban a TCR-ben versenyeket. Már alig várom, hogy visszaüljek az autóba, és megkezdjem a szezont" - mondta Monteiro, aki a balesete óta először fog versenyezni. Mielőtt bekövetkezett volna a tragédia, az ex-Forma-1-es utcahosszal vezette a bajnokságot, de az első hat versenyhétvége folyamán összegyűjtött 200 pont is elegendő volt ahhoz, hogy az egyéni értékelést a nyolcadik helyen zárja.

Az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport még két, a Boutsen Ginion pedig egy versenyzőt fog bejelenteni. Az új Honda Civic Type-R TCR -, amelyet a két csapat fog használni - idáig teszteken 3000 kilométert tett meg, s egy afféle bejáratásként már egy 24 órás versenyt is teljesített - tudhattuk meg Alessandro Mariani, a JAS Motorsport vezérigazgatójának gondolataiból.

A négyszeres világbajnok Yvan Muller pedig bejelentette, hogy saját csapata, az Yvan Muller Racing színeiben tér vissza a nemzetközi túraautózásba - a csapat két Hyundai i30 N TCR-t fog csatasorba állítani, a másik autót pedig nem más, mint a tavalyi világbajnok, Thed Björk vezetheti majd. A svéd versenyző -, aki tavaly csúcsra vitte a Polestar Cyan Racinget és a Volvót - jelenlegi munkaadója külön engedélyével szegődhetett a WTCR-be az YMR-hez, miközben a svéd autógyártó nagy erőkkel dolgozik a TCR-specifikációjú autóján.

"Izgatott vagyok, hogy visszatérhetek a 2018-as szezonra, s különösen amiatt, mert ezt Yvan oldalán tehetem meg, ugyanis a tavalyi évben jól együtt tudtunk működni. Az pedig igazán motiváló és inspiráló, hogy együtt versenyezhetünk majd, az új szabályrendszer szerint. Nagyon sok új dolgot kell megtanulnunk, és a verseny is kemény, de ennek ellenére a célom a győzelem lesz" - mondta a Svéd Túraautó Bajnokság többszörös győztese, aki először 2016-ban futott teljes szezont a nemzetközi túraautózásban.

03717016_1787_francois_flamand.jpg

"Az én célom egy kicsit más, mint a múltban. Úgy gondolom, az én pályafutásom már lezártnak tekinthető, így a hangsúlyt az eredmények helyett a csapatra és a fejlődésünkre helyezem. Örülök, hogy sikerült bevonnom ebbe Thedet, aki bízik bennem és én is bízom benne. Semmi kétség afelől, hogy ő egy kiváló pilóta, tudom, mert a tavalyi évet vele töltöttem" - kommentálta a hírt 2008, 2010, 2011 és 2013 túraautó-világbajnoka, aki tavaly a Volvónál volt tesztpilóta és tanácsadó, így valóban nagyon jól ismerheti Björk kvalitásait.

A 2018-as WTCR-szezon április 7-én veszi kezdetét Marrákesben.

Így fest a bejelentések után a WTCR 2018-as mezőnye:

Csapat

Autó

Versenyzők

ALL-INKL.COM Münnich Motorsport

Honda Civic Type-R TCR

Esteban Guerrieri, ???, ???

Boutsen Ginion Racing

Honda Civic Type-R TCR

Tiago Monteiro, ???

BRC Racing Team

Hyundai i30 N TCR

Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini

Comtoyou Racing

Audi RS 3 LMS

Denis Dupont, Aurélien Panis, ???

Romeo Ferraris

Alfa Romeo Giulietta TCR

???, ???

Sébastien Loeb Racing

Volkswagen Golf GTI TCR

Mehdi Bennani, Rob Huff

Yvan Muller Racing

Hyundai i30 N TCR

Thed Björk, Yvan Muller 


Fotó:
 Francois Flamand, Jean Michel Le Meur (DPPI / WTCC Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1913649548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása