F2 - VÁRATLAN VÁLTOZÁSOK A FORMA-2 2018-AS STARTLISTÁJÁBAN

_fer3351_4322957.jpg

Két csapat visszalépett, a tavalyi bajnokistálló pedig visszatért - 20 autóból fog állni a Forma-2 2018-as rajtrácsa.

Csütörtökön este a Forma-2-es bajnokság promóterei bejelentették, hogy végül tíz csapat adta le a nevezését az idei szezonra, a korábban rebesgetett tizenkettő helyett. Az elmúlt hetek folyamán a nevezési listában több változás is végbement: óriási meglepetésre alig pár hónapnyi kihagyás után visszatér a tavalyi konstruktőri kiírást megnyerő Russian Time, azonban a Fortec Motorsports és a Racing Engineering is visszalépett az indulástól.

Így a 2018-as mezőnyt két brit (Arden International, Carlin), két francia (ART Grand Prix, DAMS), két olasz (Prema Team, Trident), egy cseh (Charouz Racing System), egy holland (MP Motorsport), egy spanyol (Campos Racing) és egy orosz (Russian Time) alakulat fogja alkotni.

"Örömmel jelentem be, hogy a regnáló bajnok Russian Time csatlakozik a 2018-as mezőnyhöz. Alfonso de Orléans-Borbónnak és a Racing Engineering teljes csapatának szeretném megköszönni az odaadásukat, és az elmúlt évek folyamán nyújtott kemény munkájukat. Már várom, hogy a közeljövőben megújítsuk a gyümölcsöző együttműködésünket. Emellett sajnálattal konstatálom, hogy a Fortec Motorsports visszalép az idei szezontól, de ez egy közös döntés volt. Felül fogjuk vizsgálni az indulásukat, amint a feltételek kedvezőbbekké válnak. Úgy érzem, hogy most a bajnokságunknak az a legjobb, ha tízre korlátozzuk a csapatok számát 2018-ban - tudom, hogy így is egy hihetetlen show-nak leszünk majd szemtanúi" - nyilatkozta Bruno Michel, a Forma-2 vezérigazgatója.

Az idei szezon április 7-én fog elrajtolni Bahreinben.

Így fest a Forma-2 2018-as mezőnye:

Csapat Licensz Rajtszámok Az eddig bejelentett versenyzők
Russian Time orosz 1, 2 ???, ???
Prema Racing olasz 3, 4 Nyck de Vries, Antonio Fuoco
DAMS francia 5, 6 ???, ???
ART Grand Prix francia 7, 8 George Russell, Jack Aitken
MP Motorsport holland 9, 10 ???, ???
Arden International brit 11, 12 Nirei Fukuzumi, ???
Campos Racing spanyol 14, 15 Luca Ghiotto, ???
Trident olasz 16, 17 ???, ???
Carlin brit 18, 19 Lando Norris, Sergio Sette Câmara
Charouz Racing System cseh 20, 21 Antonio Fuoco, Louis Delétraz


Fotó:
 Andrew Ferraro/FIA Formula 2

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5013646808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása