GP3 - ÚJABB ÉVET FUT A GP3-BAN A FORMA-1-ES FUTAMGYŐZTES FIA

_56i4704_4316453.jpg

Jean Alesi fia, Giuliano 2016 és 2017 után 2018-ban is a GP3 mezőnyét fogja erősíteni, a Trident istálló színeiben.

Már csak valamivel több mint három hónap választ el minket attól, hogy május 12-én, a barcelonai pályán elrajtoljon a GP3-as széria 2018. évi idénye, és ennek megfelelően kezd kialakulni a mezőny. A tegnapi nap folyamán egy ötödik csapat is bejelentette az egyik versenyzőjét, amellyel immár tíz versenyző részvétele mondható biztosnak.

Az olasz Team Trident ugyanis megerősítette, hogy az egyszeres Forma-1-es futamgyőztes Jean Alesi fia, Giuliano Alesi egy harmadik évet is el fog tölteni a csapatnál a Forma-1 kisebbik előszobájában. A fiatal francia egy, a Forma-4-ben eltöltött és a bajnoksági negyedik helyén zárt évet követően mutatkozott be a GP3-ban az olaszoknál, 2016-ban.

Az első éve eléggé szerényre sikerült a franciának azzal a spái egy ponttal, azonban tavaly a mezőnyt domináló ART Grand Prix versenyzői után ő volt a legeredményesebb, ugyanis 99 ponttal az összetett ötödik pozíciójában végzett - ezzel 6 ponttal előzte meg a hozzá képest legközelebb záró csapattársát, Dorian Boccolaccit, aki idén a DAMS csapatát átvevő MP Motorsportnál fog versenyezni.

_fer0660_4318824.jpg

"Rendkívül boldog vagyok amiatt, hogy ott maradhatok a 'fedélzeten' a Tridentnél a GP3 2018-as szezonjában. Az elmúlt néhány évben nagyon keményen dolgoztam a csapattal és a Ferrari Versenyzői Akadémiával. Az idei célom az, hogy megjutalmazzam őket számos kiváló eredménnyel. Készen állok arra, hogy egy nagyszerű szezon teljesítsek!" - olvashatóak a Trident sajtóközleményében az ifjabbik Alesi szavai, aki egyébként 2016-ban csatlakozott a Ferrari nevelőprogramjához.

"Örömmel jelentjük be, hogy kiterjesztettük az együttműködésünket Giuliano Alesival. Remek szokásai vannak, és abszolút egy profi pilóta, aki előtt nagyszerű jövő áll. A prioritásunk az lesz, hogy őt támogassuk a legnagyobb elkötelezettséggel, valamint lehetővé tegyük számára azt, hogy a legambiciózusabb álmaiért küzdhessen" - kommentálta a hírt a Trident istálló főnöke, Maurizio Salvadori.

Így fest a GP3 2018-as mezőnye az újabb bejelentést követően:

  • Arden International: Gabriel Aubry
  • ART Grand Prix: Callum Ilott, Nikita Mazepin, Jake Hughes, Anthoine Hubert
  • Campos Racing: Simo Laaksonen, Leonardo Pulcini
  • MP Motorsport: Niko Kari, Dorian Boccolacci
  • Trident: Giuliano Alesi

Fotó: GP3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3813640924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása