ROC - HÉTVÉGÉN RENDEZIK A BAJNOKOK TORNÁJÁT - ÍME A CSOPORTOSÍTÁSOK!

sebastian_vettel_ger_celebrates_his_win_for_team_germany_during_the_roc_nations_cup_on_sunday_22_january_2017_at_marlins_park_miami_florida_usa_860.JPG

Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül a "Race of Champions", azaz a Bajnokok Tornája. Idén a rendezvényt Szaud-Arábiában rendezik, ahol többek között a németek négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel nem lesz jelen. 

A mai napon megerősítették, hogy hogyan is lesz a hétvége menete, kialakultak a versenyzői csoportok a pénteki Nemzetek Kupájára és a szombati egyéni versenyre is. 

Amióta Michael Schumacher sajnos nem tud részt venni az eseményen a 2013 végén történt síbalesete miatt, azóta az érdeklődés is megcsappant az esemény iránt egy kicsit. Ráadásul idén már a Ferrari színeiben versenyző négyszeres világbajnok Sebastian Vettel sem lesz jelen, hogy az olasz istállóval készülhessen a Forma-1 2018-as idényére, viszont így is találkozhatunk nagy nevekkel és érdekes párosításokkal az idei mezőnyben.

Láthatjuk a szombati nap folyamán az "A" csoportban Juan Pablo Montoyát, Helio Castronevest és Ryan Hunter-Reayt, hozzájuk csatlakozik majd Memo Rojas vagy Abraham Calderon, akik egymással fognak megküzdeni.  A "B" csoportban szerepel a kilencszeres Le-Mans győztes, Tom Kristensen, Timo Bernhard, valamint David Coulthard. A negyedik pilóta pedig vagy Rudy van Buren, vagy az eRoC győztese lesz. A "C" csoportban Johan Kristoffersson és Rene Rast mellett a McLaren szupertehetsége, Lando Norris bizonyíthat, Joel Eriksson, vagy Libanon leggyorsabb versenyzője mellett. A "D" csoportot pedig Josef Newgarden, Petter Solberg és Yazeed Al-Rajhi alkotják majd, valamint egy negyedik tag, aki vagy a leggyorsabb egyesült arab emírségekbeli versenyző, vagy Szaúd-Arábia győztese lesz.

De előtte, még pénteken megrendezik a Nemzetek Kupáját, ahol a következő beosztás szerint alakulnak az események: 

  • Első csoport: Németország, Latin-Amerika, Mexikó, USA
  • Második csoport: Északiak, Nagy-Britannia, Svédország, Szimulátorosok
  • Harmadik csoport: Szaúd-Arábia, Egyesült Arab Emirátusok, Libanon 

Érdemes lesz tehát hétvégén követnünk a Bajnokok Tornáját, hiszen általában nagy izgalmakat szoktak tartogatni az ottani események. Meglátjuk, idén ki lesz a legjobb a legjobbak között!

Fotó: RoC Media

Írta: Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3113617906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2018.01.30. 22:07:08

Jó kacifántosan fogalmaztátok meg hogy igazából senki sem lesz ott.

Kár mosdatni még tavaly is igen komoly csapat jött össze (pl Massa, Montoya, Btton)

Ez most eléggé komolytalan.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása