FE - NEW YORKBAN LESZ A SZEZONZÁRÓ, NEM PÓTOLJÁK A KANADAI HELYSZÍNT

20171126155624o3i4211.jpg

Mégsem lesz rekordhosszúságú a Formula-E negyedik szezonja, miután a szervezők nem találtak másik helyszínt a kanadai város pótlására.

A New York-i és a montreali helyszín is tavaly nyáron csatlakozott a Formula-E versenynaptárához, és mindkettő kapásból két-két futamot rendezett - sőt, utóbbi adott otthont a szezonzáró hétvégének.

Azonban idén már nem fog ellátogatni Kanadába az elektromos formulaautós bajnokság, ugyanis az új montreali polgármester a helyiektől érkezett negatív visszajelzésekre, az anyagiakkal való visszaélésre vonatkozó spekulációkra, illetve az alacsony mértékű jegyeladásokra hivatkozva kitette annak a szűrét. Igaz, még felmerült az a a lehetőség, hogy a Formula-E pályára gördülhet a Forma-1 mezőnye által is használt Circuit Gilles Villeneuve-ön, azonban az épített pálya bokszutcai és paddock területét az idei nagydíj után át fogják építeni, és a munkálatok miatt zárva lesz az aszfaltcsík.

20171126151223j6i6842.jpg

Némi tanakodás után pedig a szervezők úgy döntöttek, hogy nem fogják másik helyszínnel pótolni Montrealt, így a 14 helyett csak 12 futamból fog állni az idei versenynaptár, akárcsak a tavalyi, és az idény utolsó két futamát az Egyesült Amerikai Államok legnagyobb városában fogják lebonyolítani.

Idén ez már a második jelentős változás a Formula-E versenynaptárában, ugyanis a São Paulo-i ePrix érkezésének egy évvel való elhalasztását követően az a döntés született, hogy a mezőny egy esztendőnyi kihagyás után visszatér Punta del Estébe.

Három lefutott futam, azaz immár a szezon negyede után a Mahindra Racing svédje, Felix Rosenqvist vezeti a bajnokságot Sam Bird (brit, DS Virgin Racing) és Jean-Éric Vergne (francia, Techeetah) előtt. A módosított versenynaptár pedig ezen a linken érhető el.

Fotó: Steven Tee, Sam Bloxham/LAT/Formula E

Forrás: GpUpdate.net
Írta: 
Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1213592363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása