F2 - MEGERŐSÍTETTE PILÓTAPÁROSÁT A CSEH ÚJONCCSAPAT IS

charouz-racing-systems-f2.jpg

Harmadik csapatként a jövőre a Forma-2-ben debütáló Charouz Racing System is nyilvánosságra hozta, hogy kik lesznek a versenyzői.

Mint az ismeretes, 2018-ra meglehetősen átalakul a Forma-2-es bajnokság, de nem csak az új autók érkezése és a glória bevezetése miatt mondhatjuk ezt, hanem amiatt is, mert a csapatok névsorában is több minden megváltozott. Távozik a Russian Time és a Rapax, azonban beszáll a Forma-1 előszobájának tartott szériába a Carlin, a Charouz Racing, illetve a Fortec Motorsports, de még az sem kizárt, hogy érkezik egy negyedik, még meg nem nevezett csapat is.

Csütörtökön a cseh Charouz Racing System volt a harmadik alakulat, amely leleplezte a 2018-as versenyzőit. Egyik pilótájuk a Ferrari-akadémista Antonio Fuoco, míg a másik az idei szezon során Racing Engineeringet és a Rapaxot is megjárt Louis Delétraz lesz - a szerződések pedig úgy hozták, hogy mindkét autón ott lesz az egész szezon folyamán a Ferrari Versenyzői Akadémia (FDA) logója.

"Örömmel tölt el, hogy a csapatunkban üdvözölhetem Louis-t és Antoniót, és már lelkesek vagyunk amiatt, hogy a Ferrari Versenyzői Akadémiával dolgozhatunk együtt azért, amit elérünk majd az első szezonunkban a Forma-2-es bajnokságban. Mindkét versenyző lenyűgözött engem a 2017-es év folyamán, amikor is az újonc idényüket teljesítették, és egyértelmű, hogy az év előrehaladtával egyre többet tanultak. Biztos vagyok afelől, hogy majd fel tudjuk használni ezt a tapasztalatot, amelynek 2018-ra nézve jó hatásai is lehetnek. Például az, hogy mindketten a frontvonalban harcolhatnak majd, ami a rendkívül versenyképes Forma-2-ben szinte már tradicionálisnak mondható." - nyilatkozta Antonin Charouz, a csapat vezetője.

_56i1704_4367227.jpg

Fuoco, akit már a formulaautós pályafutása kezdete óta támogat a Ferrari, meglehetősen felemás szezont teljesített első nekifutásra a Forma-2-ben, a Prema Racing színeiben. Nyolcadikként zárta a bajnokságot, miközben csapattársa, a jövőre már az Alfa Romeo Sauber F1 Team-nél versenyző Charles Leclerc ellentmondást nem tűrő módon nyerte meg a bajnoki címet. A 21 éves olasz eléggé nyögvenyelősen kezdte a szezont, de aztán a szezon második felében rákapcsolt, amelynek köszönhetően többször is dobogóra állhatott, sőt, Monzában, hazai közönség előtt még futamot is nyert.

"Nagyon örülök, hogy csatlakozhatok a Charouz Racinghez, amely egy új kihívást jelent számomra a Forma-2-ben. A csapat nagyon otthon van a versenyzés világában, amelyet a Formula V8 3.5-ös Világszériában szerzett bajnoki cím is bizonyít, és most mindenki keményen nyomja, hogy minden tökéletesen alakuljon. Ha ez így lesz, akkor azt hiszem, jó szezonunk lesz az ART csapatával." - olvashatóak Fuoco gondolatai a csapat közleményében.

_w6i2419_4365697.jpg

Louis Delétraz, a Renault ex-juniorja, valamint a korábbi Forma-1-es pilóta, Jean-Denis Delétraz fia idén futotta első idényét a Forma-2-ben azok után, hogy egy évvel korábban a Formula V8 3.5-ben, a Fortec alakulatával a második lett. A svájci versenyző első éve nem volt annyira sikerekben gazdag, amelyet az is mutat, hogy csak 17. lett az összesítésben.

"Ez egy eléggé izgalmas projekt, és azt hiszem, jók leszünk a jövő évben. A 'csomag' 90 százalékban megújul, gondolok itt most az autóra, a karosszériára és a motorra például, amelynek jók a kilátásai. Mindig, amikor új autó érkezik, mindenki nulláról indul. Márpedig remélem, hogy ez egy nagyszerű esztendő lesz majd, hiszen a Charouz Racing System csapatánál nagyon tehetséges embereink vannak." - mondta Delétraz.

A cseh alakulat volt a harmadik, amely ismertette a pilótafelállását. Ezen kívül még a Carlin és a Prema Racing tett bejelentést ezzel kapcsolatosan: előbbinél Lando Norris és Sérgio Sette Câmara, utóbbinál pedig Nyck de Vries és Sean Gelael fognak versenyezni.

Fotó: Formula 2 Media (Zak Mauger, Sam Bloxham)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3313501299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása