F1 - 33 ÉV UTÁN VISSZATÉR AZ ALFA ROMEO NÉV A FORMA-1-BE!

antonio_giovinazzi_f1_grand_prix_china_qualifying_mlpra6x2j89x.jpg

1985 óta először lesz érintett az olasz sportautómárka a Forma-1-ben, a Sauberral és a Ferrarival kötött partneri megegyezés értelmében.

Kedden, több hónapnyi spekulálást követően hivatalosan is bejelentésre került, hogy az Alfa Romeo név jövőre, 33 év után visszatér a Forma-1-be, mégpedig a Sauber névadó szponzoraként - ennek értelmében a hinwili együttes jövőre már Alfa Romeo Sauber F1 Team néven fog futni. Ezzel pedig a Peter Sauber által 1992-ben létrehozott csapat a Ferrari "B"-csapatává vált.

"A Sauber F1 Team-mel nyélbe ütött megállapodás egy jelentős lépés az Alfa Romeo márka újraformálásában, amely több mint 30 évnyi távollét után tér vissza a Forma-1-be. Ezzel egy komoly múlttal rendelkező márka fog csatlakozni a többi autógyártóhoz, amelyek részt vesznek a sportágban. Technológiailag és stratégiailag a Sauber tapasztalatából is profitálni fog maga a márka." - kommentálta a hírt Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke.

p1000953.JPG

Pascia Picci, a Sauber elnöke pedig úgy fogalmazott, hogy a csapat számára az Alfa Romeo az ideális partner: "Az Alfa Romeo komoly sikertörténettel rendelkezik a Grand Prix-versenyzés világában. Büszkék vagyunk arra, hogy egy nemzetközi szinten ennyire híres vállalat minket választott ahhoz, hogy visszatérjen a motorsport csúcsára. A Sauber Csoport számára remek lehetőség az, hogy egy autógyártóval dolgozzon együtt, továbbfejlesztve a technológiai és a mérnöki projektjeinket. Magabiztosak vagyunk annak kapcsán, hogy sikerre tudjuk vinni az Alfa Romeo Sauber F1 Team-et, és már várjuk a hosszú és sikeres együttműködésünket."

Az Alfa Romeo utoljára az 1979 és 1985 között futott gyári projektje révén volt érintett a Forma-1-ben. Az 1990-es és 2000-es évek túraautós sikerei óta pedig nem volt igazán komoly motorsportos programja az olasz márkának, leszámítva az immár néhány éve folyamatban lévő TCR-projektjét.

Egyelőre az még kérdéses, hogy kik lesznek a Sauber versenyzői 2018-ban. Jelen állás szerint, eme megállapodás fényében nagy esélye van annak, hogy a Ferrari ifjoncai, Charles Leclerc és Antonio Giovinazzi jövőre bemutatkozhatnak a száguldó cirkuszban, Marcus Ericsson nagy-nagy bánatára.

Fotó: Zimbio, Kováts Olivér (Braking News Motorsport)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4613404473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása