F1 - HAMILTONÉ A LEGGYORSABB KÖR A MÁSODIK EDZÉSEN ABU DHABIBAN
Forma-1 2017: Abu Dhabi Nagydíj, 2. szabadedzés

lewis_hamilton_f1_grand_prix_abu_dhabi_practice_wdiqh0gunjqx.jpg

Lewis Hamilton zárta az élen az Abu Dhabi Nagydíj második szabadedzését a Mercedesszel.

A második szabadedzést Abu Dhabiban már a kora esti órákban rendezték meg, így a napsütés helyébe a villanyfény lépett. Azonban nem csak e tekintetben történt változás, hanem az élen is: Lewis Hamilton, a Mercedes négyszeres világbajnoka tört az élre a hétvége első 1:38 alatti körével, 1:37.877-tel. Ezzel a brit versenyző másfél tizedet adott riválisának, Sebastian Vettelnek, akitől nagyjából ugyanennyivel maradt el a Red Bull ausztrálja, Daniel Ricciardo.

A negyedik helyen a másik Ferrari-pilóta, Kimi Räikkönen lemaradása már a fél másodpercet is meghaladta, de ennek ellenére tizedmásodpercekkel előzte Valtteri Bottast, a Mercedes finnjét, illetve a másik Red Bull-t terelgető Max Verstappent.

Nagyon szorosan alakult a Force Indiák küzdelme a hetedik és a nyolcadik helyen, ugyanis Sergio Pérezt és az első szabadedzést George Russell pályára lépése miatt kihagyó Esteban Ocont mindössze 10 ezredmásodperc választotta szét. A rózsaszín párducok mögött a Renault németje, Nico Hülkenberg, és a McLaren-Honda spanyolja, Fernando Alonso egészítette ki az első tíz helyezett sorrendjét.

Felipe Massa -, aki az utolsó Forma-1-es nagydíjára készül a hétvégén - a 11. helyen zárt, 0.7 másodpercet adva csapattársának, a kanadai Lance Stroll-nak. 

Az újabb másfél órás gyakorlás viszonylag eseménytelen zajlott le, ám a Haas F1 Team szempontjából semmiképpen sem simán: Romain Grosjean autójában elektronikai meghibásodás merült fel, így csupán 12 kört tudott megtenni, miután az idő nagy részét a garázsban töltötte. A francia számára egyébként már az első tréning sem zajlott simán, ugyanis egyszer hibázott a hármas szektorban, és az autó hátuljával egy kicsit megkoccolta a TecPro-falat.

Aki esetleg szeretné visszanézni a szabadedzést, az 23 órától feltétlenül kapcsoljon az M4 Sportra. A szezonzáró hétvége programja magyar idő szerint szombaton délelőtt, 11 órától folytatódik a harmadik szabadedzéssel.

A második szabadedzés végeredménye:

f1_2017_abu_dhabi_fp2.jpg

Fotó: Zimbio | Táblázat: FIA

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5513369249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása