ROC - ÍME A 2018-AS BAJNOKOK TORNÁJA ELSŐ NÉVSORA

juan-pablo_montoya_col_beats_tom_kristensen_dnk_across_the_line_driving_the_ktm_x-bow_comp_r_to_be_crowned_the_champion_of_champions_during_the_race_of_champions_on_saturday_2.JPG

Nem kevesebb, mint hét versenyzőt jelentettek be a Bajnokok Tornája (RoC) szervezői.

Még néhány héttel ezelőtt jelentették be, hogy 2018 elején a Bajnokok Tornáját Szaúd-Arábiában rendezik meg. A mai nap folyamán azonban a szervezők már azt is tudatták a nagyérdeművel, hogy február 2-3-án csapnak össze az autó-motorsportok világának legnagyobb szupersztárjai a King Fahd Nemzetközi Stadionban.

Emellett a tizenhatból hét induló kilétét is felfedték. Riyadh-ban indulni fog Juan Pablo Montoya, a korábbi Forma-1-es versenyző és Indianapolis 500-győztes, aki a címvédésre készül, hiszen idén januárban, Miamiban újoncként szerezte meg az egyéni bajnoki címet.

dponalyx4aeyx1.jpg

A kolumbiain kívül részt fog venni az ázsiai eseményen a kilencszeres Le Mans-i győztes veterán, a dán Tom Kristensen, valamint a Forma-3-as Európa-bajnokság idei bajnoka, Lando Norris, aki a 2018-as évet a McLaren Forma-1-es teszt- és tartalékpilótájaként fogja teljesíteni.

Az ex-F1-es skót pilóta, a tizenegyedik részvételére készülő David Coulthard is ott lesz az indulók között, aki 2014-ben lett a Bajnokok Bajnoka. Ötödik alkalommal fog rajthoz állni a Bajnokok Tornáján Petter Solberg, a Ralikrossz Világbajnokság kétszeres bajnoka.

A mezőnyhöz néhány IndyCar-pilóta is csatlakozott, a bajnok Josef Newgarden, Ryan Hunter-Reay, valamint Helio Castroneves személyében.

Érdekesség, hogy aktív Forma-1-es versenyző még nem jelentette be részvételi szándékát. Azonban egy dolog biztos, mégpedig az, hogy Sebastian Vettel ezúttal ki fogja hagyni a rangos eseményt, hogy a 2018-as idényre koncentrálhasson a Ferrari szimulátorában.

Tom Kristensen: "A Bajnokok Tornája nagyon olyan, mint egy sprint... Az indulók és a technikák egymással, valamint az óra ellen csapnak össze. Az egész a képességekről és az eltökéltségről szól, ugyanis egy olyan autóba ugrasz be, amellyel csak egy kicsit gyakorolhattál. Nagyszerű kihívás, nagyszerű látvány, abban pedig biztos vagyok, hogy jól fog sikerülni az esemény Riyadh-ban. Tinédzserként nyolc hónapot töltöttem Szaúd-Arábiában a családommal, mert ott dolgozott az édesapám - érdekes lesz visszatérni.

Mindig boldogsággal és büszkeséggel tölt el a Bajnokok Tornáján való részvétel. Az évek során számos tehetséges, gyors és keményen versenyző pilótát láthattunk - ez pedig mindig motiváló. Büszke vagyok arra, hogy már többször is részem volt abban, hogy megnyertem a Nemzetek Kupáját, továbbá az előző öt torna mindegyikén eljutottam a döntőig - igaz, még nem jött össze a győzelem. De most, hogy már elmúlt 50 éves, egy kicsit könnyen fogom venni a dolgokat, legalábbis a feleségemnek ezt mondom majd, amikor elmegyek az eseményre."

juan-pablo_montoya_col_celebrates_being_crowned_the_champion_of_champions_with_runner_up_tom_kristensen_dnk_during_the_race_of_champions_on_saturday_21_january_2017_at_marlins.JPG

Juan Pablo Montoya: "Amikor eljöttem az idei Bajnokok Tornájára, azonnal bántam, hogy előtte korábban még sohasem indultam! Nagyszerű élmény volt, Fredrik Johnsson [a RoC elnöke - szerk.] és csapata remek eseményt rakott össze.

Az egész a mókáról szól, de amikor kigördülsz a rajtrácsra, hihetetlen, hogy mennyire fókuszált vagy. Mintha egy időmérő edzésen lennénk. A tapasztalat szintén fontos szerepet játszik. Azonban továbbra sem tudom, hogy mi adott nekem akkora lendületet Miamiban - csakis a kezdők szerencséje lehetett..."

Fotó: RoC Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2513346259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joubertfun 2017.11.22. 20:40:08

Lesz magyar közvetítés valahol élőben?

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása