WTCC - HUFF KÖRREKORDDAL A POLE-BAN, MICHELISZ ZSINÓRBAN HATODJÁRA AZ ELSŐ SORBAN
WTCC 2017: Makaó, Időmérő edzés / MAC3

446fc1ba4d04cbb5fa47268c35e43ca4.jpg

Rob Huff megmutatta, hogy miért hívják őt Makaó specialistájának: a Münnich Motorsport pilótája elhalászta a pole pozíciót Michelisz Norbi elől, aki továbbra is tartja a zseniális időmérő tendenciáját. A makaói pálya pedig ezúttal sem hazudtolta meg magát a káoszelmélet szempontjából. 

Magyar idő szerint pénteken kora reggel rendezték meg a Túraautó Világbajnokság 2017-es szezonjának utolsó előtti időmérő edzését, amely meglehetősen hosszúra nyúlt a makaói pálya karakterisztikájából kifolyólag. Összesen négy alkalommal kellett félbeszakítani ugyanis a körözgetést.

WTCC 2017. Qualifying Macau Grand Prix. Nicky Catsburg Crash

Uploaded by CrashRacing on 2017-11-17.

A balesetek sorát a Sebastien Loeb Racing színeiben visszatérő Ma Qing Hua nyitotta azzal, hogy nagyon csúnyán nekivágta a Citroën C-Elysée elejét a falnak a második szektorban. Valamivel később Nicky Catsburg zúzta le Volvójának a bal elejét a Fishermen's-kanyar kijáratánál, így a holland hiába futott a továbbjutáshoz elegendő időt, nem tudott részt venni a Q2-ben.

WTCC 2017. Qualifying Macau Grand Prix. Po Wah Wong Crash

Uploaded by CrashRacing on 2017-11-17.

Ezzel még nem értek véget a Q1-es események. Ahogyan arra előzetesen számítottunk, hogy a helyszín mellett a helyi indulók sem cáfoltak rá önmagukra: az újonc Po Wah Wong törte össze nagyon csúnyán a Campos Racing Chevolet Cruze-ját a pálya kanyargós részén.

WTCC 2017. Qualifying Macau Grand Prix. Nestor Girolami & Mehdi Bennani Crash

Uploaded by CrashRacing on 2017-11-17.

WTCC 2017. Qualifying Macau Grand Prix. John Filippi Crash

Uploaded by CrashRacing on 2017-11-17.

A káoszból pedig a Q2-re is maradt bőven. Nestor Girolami találta el a palánkot a Police-kanyarban, majd az argentin volvósba és a falba megérkezett Mehdi Bennani a Sebastien Loeb Racing másik autójával, sőt, nem sokon múlt az, hogy Tom Chilton is érintett legyen ebben az incidensben. Majd amikor már csak négy perc volt hátra a kvalifikáció második szakaszából, John Filippi vágta neki a szalagkorlátnak az autóját... (A Sebastien Loeb Racing nagy-nagy örömére, ugyanis a négyből ez volt a harmadik autójuk, amely a falban végezte...)

Miután a balesetek alaposan megtizedelték a mezőnyt, a sorrendet illetően nagy izgalmak voltak - annyit érdemes megjegyezni, hogy a Q3-ba Rob Huff, Esteban Guerrieri, Michelisz Norbi, Thed Björk és Tom Chilton jutottak tovább.

ba99ae73eec8a4baf1805806fe399bb8.jpg

Az utolsó szakaszban Michelisz minden tőle telhetőt megtett, de ennek és a bravúros szabadedzés-eredményeinek ellenére sem tudta megelőzni a Makaó-specialista Huff-ot, aki ötödik pole-ját szerezte az egykori portugál gyarmatban, idén pedig a másodikat. Chilton jött be harmadiknak, megelőzve Björköt és Guerrierit - ennek a felállásnak köszönhetően két ponttal csökkent Norbi hátránya a svéd volvóssal szemben.

"Ha a bajnokság minden versenyét Makaón rendeznék, nagyszerű lenne! Nagyon nehezen indult a hétvégén, ugyanis az autó nem ott volt, ahol kellett volna lennie az előzetes várakozásaim alapján. Ezért nagyon keményen dolgoztunk azon, hogy ezen változtassunk. A tegnapi naphoz képest javultunk néhány másodpercet, ugyanis ma már sokkal jobb volt a tapadás. Mindent az utolsó körökre tartogattam azonban a Q2-ben és a Q3-ban, amikor igazán kellett. A Q2-ben elkezdtem nyomni, hogy érezzem milyen az autó, amikor igazán a határon megyek vele. Nagyon örülök a csapattal. Úgy gondolom, ezt megérdemeltük, mert az idei szezon folyamán többször utolért a balszerencse, és mi is vétettünk néhány hibát. A bajnoki csatából már kipottyantam, de majd meglátjuk, miképpen fog alakulni számunkra a verseny. Ami biztos, hogy a csapatnak kijár már egy jó eredmény." - nyilatkozta az időmérőt követően Huff, aki idén ideáig még nem tudott futamot nyerni. A brit pilóta ideáig csak az első évét, a 2005-öst, valamint a 2015-öst zárta győzelem nélkül.

39f2ed9e766a027e0f357216a9f89764.jpg

"A legjobb formánkat nyújtottuk, hogy jó munkát végezzünk. Arra törekedtem, hogy kimaximalizáljam a lehetőségeket. De amennyiben vetek egy pillantást a bajnokságra, még 15 pontot kell ledolgoznom Theddel szemben. Viszont már nagyon várom a holnapi, és különösen a vasárnapi futamot. Végül, de nem utolsó sorban pedig szeretnék gratulálni Robnak, mert kiváló munkát végzett. Próbáltam megcsípni a pole-t a Q3-ban, de nem vagyok biztos abban, hogy ma bárki is lett volna errefelé, aki meg tudta volna előzni ezt az embert. Neki is sok balszerencséje volt az évben, úgyhogy ezt most megérdemelte. A főverseny folyamán majd megpróbálok egy pozíciót előrébb lépni, ami nehéz lesz, az biztos." - értékelte az időmérő edzését Michelisz.

Nem sokkal a kvalifikáció után jött a MAC3, ahol a Honda sima győzelmet aratott, miután a Volvo flottájából két autó (Catsburg, Girolami) is látott már szebb napokat... - ezáltal a két kör végére a két manufaktúra között közel 4 perces differencia alakult ki. A japán márka pontversenybeli hátránya a pénteki nap folyamán 40.5-ről 34.5 pontosra redukálódott.

Magyar idő szerint szombaton reggel 7 óra 15 perckor fog elrajtolni a nyitóverseny, amelyet élőben közvetít az M4 Sport és az Eurosport 1 is.

Az időmérő edzés végeredménye: 

wtcc_idomero_2017_makao.jpg

A MAC3 végeredménye:

wtcc_mac3_2017_makao.jpg

Fotó: WTCC Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6713293409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása