F1 - BEMUTATTA A 2018. ÉVI LEGLÁGYABB GUMIJÁT A PIRELLI

2017_usgp_preview_007.jpg

A gumikeverékről még csak annyit tudni, hogy rózsaszín lesz, a nevét pedig az internetezők fogják megszavazni. 

Szombaton, az időmérő edzést követően a motorsport.com megtudta, hogy a következő szezonban akár hárommal több slick gumikeveréket is láthatunk. A vasárnapi verseny után a Pirelli be is jelentette, hogy végül egy hatodik slick abroncs érkezik majd, amely rózsaszínű lesz, és a paletta leglágyabbikja.

Pirelli Motorsport on Twitter

We need your help in naming the new Pirelli pink #F1 tyre! Should it be MEGASOFT, HYPERSOFT or EXTREMESOFT? Respond by tweeting us A, B or C! � #Pink4F1

A nevét azonban még homály fedi... Annyit tudni, hogy a Pirelli egy Twitteren kiírt szavazás eredménye alapján fogja eldönteni, hogy a rózsaszín oldalfalú gumiabroncsot megalágynak, extrémlágynak vagy hiperlágynak hívják-e majd.

Idén a Pirellitől már láthattunk rózsaszín gumikat: a mellrákellenes kampányt támogat viselték ezt a színt az olasz-kínai gumicég ultralágy abroncsai az Amerikai Nagydíj hétvégéjén.

Jelenleg ötféle száraz pályára alkalmas gumi van a Forma-1-ben: az ultralágy (lila), a szuperlágy (piros), a lágy (sárga), a közepes (fehér) és a kemény (narancssárga) keverékű.

A következő hét folyamán a Pirelli 2018-ra való felkészülési munkálatai folytatódnak: az interlagosi pályán fog tesztelni a McLaren versenyzőjével, Stoffel Vandoorne-nal, valamint a wokingi együttes jövő évi teszt- és tartalékversenyzőjével, a Forma-3-as Európa-bajnokságot idén megnyerő Lando Norrisszal. Bő két hét múlva, Abu Dhabiban pedig már az összes csapat segíteni fogja a Pirelli munkáját.

Fotó: MakFormula1

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7513251229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása