F1 - BOTTAS A POLE-BAN, HAMILTON A FALBAN ZÁRTA AZ INTERLAGOSI IDŐMÉRŐT
Forma-1 2017: Brazil Nagydíj, Időmérő edzés

valtteri_bottas_f1_grand_prix_brazil_qualifying_v-dygkr670x.jpg

Az utolsó utáni pillanatban dőlt el a pole pozíció sorsa a Brazil Nagydíj kvalifikációján: Bottas 38 ezreddel megverte Vettelt, Hamilton pedig már két perc után összetörte a Mercedesét. 

Sky Sports F1

Red flag: Lewis Hamilton is into the wall on his out lap in Q1 SSF1: http://skysports.tv/p51qqf Blog: http://skysports.tv/P9Joan

Óriási meglepetéssel indult a magyar idő szerint szombaton délután 17 órakor kezdődött időmérő edzés São Paulóban, ugyanis a négyszeres világbajnok Mercedes-pilóta, Lewis Hamilton már az első gyors körén, alig több mint négy két elteltével kicsúszott a hatos kanyarban, és a gumifalban kötött ki. A baleset miatt piros zászlóval meg kellett szakítani a körözést jó néhány perc erejéig, a brit pedig csalódottan ment vissza a paddockba, ugyanis a 2016-os Belga Nagydíj óta először fejezett be időmérő edzést már az első szakaszban.

A Q1-et a mezőny két finnje, a ferraris Kimi Räikkönen és a mercedeses Valtteri Bottas zárt az élen Vettel, Massa és a két Red Bull előtt. Hamilton kívül még Pascal Wehrlein (Sauber), Pierre Gasly (Toro Rosso), Lance Stroll (Williams) és Marcus Ericsson (Sauber) pottyant ki - a Williams kanadaija kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a harmadik edzésen történt műszaki fiaskóját követően ki kellett cserélni az autójában a sebességváltót, ami miatt kapott is egy öthelyes rajtbüntetést a vasárnapi versenyre.

A második szakaszban Vettel 1:08.494-es pályacsúccsal lett az első, megelőzve Bottast, Verstappent és Räikkönent. Rajtuk kívül továbbjutott még Ricciardo, Alonso, Massa, Hülkenberg, Pérez és Sainz - mindez pedig Esteban Ocon (Force India), Romain Grosjean (Haas), Stoffel Vandoorne (McLaren), Kevin Magnussen (Haas) és Brendon Hartley (Toro Rosso) kiesését jelentette.

valtteri_bottas_f1_grand_prix_brazil_qualifying_9zvt0os4jubx.jpg

A Q3-ban az első csörtét követően Vettel vezetett 1:08.360-nal, azonban a fináléban Valtteri Bottas 38 ezredmásodperccel megverte a Ferrari németjét, s megszerezte pályafutása harmadik pole pozícióját! Vettel mögött csapattársa, Räikkönen és a két Red Bull zárt - igaz, Ricciardo csak a rajtrács második feléből indulhat majd a 10 rajthelyes hátrasorolása miatt. Az élcsapatok mögött Pérez jött be hatodiknak, a mexikóit Alonso, Hülkenberg, Sainz, és a hazai közönsége előtt versenyző Massa követte.

A Forma-1-es Brazil Nagydíj magyar idő szerint 17 órakor fog elrajtolni vasárnap.

Az időmérő edzés végeredménye:

doxhcp2w4aemm0q.jpg

Fotó: Zimbio | Táblázat: Formula 1 / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7213238075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása