F1 - MASSA A FORMULA-E-BEN SZERETNÉ FOLYTATNI, DE NEM A KÖVETKEZŐ SZEZONBAN

felipe_massa_f1_grand_prix_brazil_previews_-c8nyqjz4ggx.jpg

A Forma-1-ből a 2017-es szezon végén távozó Felipe Massa fontolgatja az elektromos formulaautós bajnokságban való szereplést, de erre a most decemberben induló szezonban már nem lesz lehetősége.

Múlt szombaton érkezett a bejelentés, miszerint a Williams brazil versenyzője, Felipe Massa másodjára, és minden bizonnyal utoljára visszavonul a Forma-1-től, a bő két hét múlva esedékes Abu Dhabi Nagydíj lesz az utolsó versenye a királykategória mezőnyében.

Massa természetesen nem hagy fel a versenyzéssel, de a 2018-as idény számára a pihenést fogja jelenteni, ugyanis a következő hónap elején induló Formula-E bajnokság mezőnyében az összes hely elkelt - márpedig 2008 világbajnoki ezüstérmesének az elektromos széria jelenti a jövőt.

Erről legutóbb a BBC-nek nyilatkozott: "Boldog vagyok most, boldog vagyok a döntésemmel, és azzal, ahogyan alakultak a dolgok. Természetesen folytatni fogom a versenyzést, ugyanis ez az, amit imádok csinálni. Több időm lesz a családomra, de majd fogok találni valamilyen munkát, mert az nem nekem való, hogy otthon maradjak és tévézzek. Talán a Formula-E lehet számomra opció, de nem ebben a szezonban, ugyanis rövidesen kezdetét veszi. Ez a tervem, amennyiben egy olyan csapat tagja leszek, amely megadja nekem a győzelemre, valamint a bajnoki címért való harcolásra az esélyt. Biztos vagyok benne, hogy meg tudom találni ezt az irányt."

20429635_1604611372912071_1276195398761102540_n.jpg

A 2017/2018-as Formula-E-szezon egy héttel a Forma-1-es szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj után, december 2-án fog elrajtolni Hongkongban. A mostani idényre igencsak erős mezőny állt össze, olyan tapasztalt és erős versenyzőkkel, mint Lucas di Grassi és Nelson Piquet Jr., akik már bajnoki címet is nyertek a 2014 őszén elindult szériában, illetve Jerome d'Ambrosio, André Lotterer, Nick Heidfeld, Sebastien Buemi, valamint Jean-Éric Vergne.

Massa konkrétan nem árulta el, hogy a rajtrácson lévő 10 csapat melyikénél versenyezne, de korábban például a Jaguarral tesztelt. A Williams egyelőre nem jelentette be az utódját, aki egyben Lance Stroll csapattársa is lesz 2018-ban, de a pozícióra esélyes Daniil Kvyat, Robert Kubica, Paul di Resta és Pascal Wehrlein.

Fotó: Zimbio, FIA Formula E Media (Sam Bagnall / LAT)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr713229483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása