WTCC - HIVATALOS: MAKAÓN IS GUERRIERI HELYETTESÍTI MONTEIRÓT

03717014_71484_gregory_lenormand_dppi.jpg

Tiago Monteiro Makaón sem tud rajthoz állni, és Japán után ismételten Esteban Guerrieri veszi át a helyét - ezzel a portugál szinte már biztosan búcsút inthet a világbajnoki esélyeinek.

Mint az ismeretes, a Honda gyári versenyzőjének, Tiago Monteirónak még szeptember elején volt egy súlyosabb balesete a márka privát tesztjén, Barcelonában, és azóta is annak a következményeit kell, hogy elviselje, ugyanis Kína és Japán után a makaói fordulót is ki kell hagynia - jelentette be a Honda szerdán délután, megerősítve azt, hogy a portugált zsinórban másodjára Esteban Guerrieri fogja helyettesíteni.

03717011_1307.jpg

"Elképesztően csalódott vagyok amiatt, hogy nem tudom folytatni harcomat a WTCC bajnoki címéért, és megvédeni a makaói címemet. Makaó az egyik legmegpróbáltatóbb pálya a világon és az egyik azoknak, amelyeken imádok versenyezni. Késznek érzem magam a visszatérésre, és már képes voltam növelni az edzéseim számát. Virtuálisan már azon a szinten vagyok, mint voltam a baleset előtt. Azonban ennek ellenére még fennáll a veszélye egy második sérülésnek, emiatt viszont várnom kell arra, mielőtt teljes mértékben felgyógyulok." - nyilatkozta a Honda közleményében Monteiro, aki tavaly annak ellenére nyert Makaón, hogy a WTCC mezőnye 2013 óta először fog idén ellátogatni a kihívásokkal teli utcai pályára, ugyanis a TCR-ben indult a WestCoast Racing Hondájával.

A portugál versenyző pedig teljes mértékben tisztában van azzal, hogy sorozatban a harmadik hétvége kihagyásával nagyjából minden esélyét elvesztette a világbajnoki címre: "Bele sem tudok kezdeni abba, hogy elmagyarázzam, milyen érzés látni elúszni a világbajnoki címmel kapcsolatos ambícióimat. Minden, amit meg tudok tenni, az az, hogy továbbra is keményen edzem, a cél pedig az, hogy Katarra visszatérjek és segítsem a Honda bajnoki esélyeit."

Monteiro hátránya jelenleg 28.5 pont a pontversenyben -, ahol jelenleg a negyedik helyen áll -, azonban ha Björk 31.5 egységgel gazdagodik Makaón, a portugálnak már matematikai esélye sem lesz a bajnoki címre a katari finálén, amelyet november 30-a és december 1-e között fognak megrendezni.

wtcc_motegi_2017_0444_alexandre_guillaumot_dppi.jpg

Jelenleg Björk 228.5 egységet számlál a világbajnokság élén, 16.5 ponttal megelőzve a legjobban álló hondást, aki Michelisz Norbi. A Honda pedig 46.5 ponttal van lemaradva a Volvóhoz képest a manufaktúrák kiírásában.

Guerrierit még a kínai hétvége előtt kérte fel a Honda, miután Gabriele Tarquininek a Hyundai TCR-programjában való kötelezettségeinek kellett eleget tennie. Az argentin leigazolása pedig eredményesnek bizonyult, ugyanis a nyitóversenyt a dobogó legalsó fokán, a főfutamot pedig a negyedik pozícióban fejezte be.

Mindeközben az argentin versenyző előző munkaadója, a Campos Racing megerősítette, hogy két Chevrolet-t fog indítani két újonccal, Clerebold Chan Kin-Ponggal és Po Wah Wonggal. Az RC Motorsportnál Mak Ka Lok, a Sebastien Loeb Racingnél meg Ma Qing Hua kap lehetőséget, ahogyan arról korábban már beszámoltunk.

Fotó: WTCC Media (Gregory Lenormand, Francois Flamand, Alexandre Guillaumot / DPPI)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4313208721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása