F1 - HIVATALOS: AZ ÚJDONSÜLT F3-AS EURÓPA-BAJNOK JÖVŐRE MÁR A MCLAREN KÖTELÉKÉBEN LESZ!

_54i8885.jpg

Hétfőn bejelentette a McLaren csapata, hogy 2018-ban a Forma-3-as Európa-bajnokság újdonsült sztárja, Lando Norris fogja betölteni a teszt- és tartalékversenyzői szerepkört Wokingban - ezzel a brit ifjonc már 17 esztendősen a tűz közelébe került!

Számos tehetséget láthatunk manapság a különféle nevelőszériákba, de ahhoz nem fér kétség, hogy közülük az egyik legnagyobb Lando Norris. A brit versenyző azok után, hogy 2016-ban behúzta a bajnoki címet a Formula Renault 2.0-ás Európa-bajnokságban, a Formula Renault 2.0 észak-európai bajnokságában, valamint a Toyota Racing Series-ben, megnyerte a McLaren Autosport BRDC Young Driver Award-ot.

Idén Norris a Forma-3-as Európa-bajnokságban folytatta a pályafutását, és már az első évében nem talált legyőzőre. Mindeközben a McLaren kivetette rá a hálóját, idén a Hungaroringen pedig először ülhetett Forma-1-es autóba - ennek ellenére remek teljesítményt nyújtott a bristoli, aki ezzel a wokingi együttes vezérkarát is lenyűgözte. Hétfőn, a kora délutáni órákban  a McLaren megerősítette, hogy jövőre Lando Norris már a csapat teszt- és tartalékversenyzője lesz, átvéve a korábbi világbajnok, Jenson Button helyét. A 37 esztendős tavaly vonult vissza a száguldó cirkuszból, igaz, Fernando Alonso helyettesítésére a Monacói Nagydíjig visszatért, de 2018-ban már nem szeretne szerepet vállalni a királykategóriában.

fiaf3-1503247251.jpg

"Az utolsó 12 hónap egy hihetetlen kaland volt a számomra, amelynek minden egyes percét élveztem, ez pedig fantasztikus módja ezen év lezárásának. Már nagyon várom, hogy segítsem a csapatot, kezdve azzal, hogy a jövő héten, Interlagosban lesz egy gumitesztem. Minden eddiginél keményebben fogok dolgozni, hogy a következő év folyamán tanuljak és fejlődjek. Fernando és Stoffel személyében pedig remek tanáraim vannak, és a legjobb formámat fogom nyújtani, hogy a csapat az erőfeszítéseivel visszajuthasson a frontvonalra. Nagyon keményen dolgozom, hogy véglegesítsük a 2018-as versenyzési programomat." - nyilatkozta a McLaren közleményében Norris, aki jövőre valószínűleg vagy a Super Formulában, vagy a Forma-2-ben fog versenyezni.

"Lando egy olyan valaki, aki magas szintű képességgel és ambícióval bír. A mi munkánk pedig az, hogy fejlesszük és finomhangoljuk a fókuszát, miközben segítjük abban, hogy megértse, miképpen működik egy Forma-1-es csapat, és hogyan egy modern versenyautó. Sok lehetőséget fog kapni arra 2018-ban, hogy megfigyeljen, tanuljon, illetve közreműködjön. Szeretnénk, ha Lando készen állna arra, ha esetleg hirtelen be kellene ugrania Fernando vagy Stoffel helyére." - mondta Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója.

img_1758_1.jpg

Végül Zak Brown, a wokingi gárda ügyvezető igazgatója dicsérte Norrist: "Kétségtelenül építi a hírnevét, mint az egyik lehetségesebb versenyző a kisebb formulaautós szériákban. A nyári tesztje a McLarennél elképesztően lenyűgöző volt, amely egy újabb bizonyíték volt arra, hogy kész egy ilyen méretű pozícióba való előrelépésre és a vele járó felelősségre. A McLarennél rendkívül lelkesek vagyunk az iránt, hogy segítsük őt a célja elérésében, amely a Forma-1-ben való versenyzés."

Érdekesség, hogy Norris a jövő hét csütörtöktől megrendezendő Forma-3-as Makaói Nagydíjra késve, csak az első szabadedzés után fog megérkezni, a Pirelli gumitesztjén való keddi részvétele miatt.

Fotó: mclaren.com, F3 Media, Landek Norbert

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6113196624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása