F1 - ÍME, A 2021-TŐL ÉRVÉNYES MOTORSZABÁLYOK TERVEI

f1_grand_prix_of_mexico_5cyiusqa-bhx.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Forma-1 irányítói ismertették a 2021-től érvénybe lépő motorformulával kapcsolatos terveket. Alapvetően nem várható változás a jelenlegihez képest, de olcsóbb és egyszerűbb lesz.

Kedden, Párizsban a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Jean Todt, a szövetség képviselői, a Forma-1 tulajdonosai és irányítói, jelenlegi csapatai, aktuális és a jövő szempontjából potenciális motorbeszállítói összeültek, hogy napvilágot lássanak a 2020-as szezont követően tervezett motorformula szabálytervei.

A változások célja az, hogy a jelenlegi, 2014 óta érvényben lévő, V6-os koncepció fő hibáit orvosolják: ezt szem előtt tartva a tervek szerint az új erőforrások hangosabbak, olcsóbbak és egyszerűbbek lesznek. A közúti autógyártás számára való relevánsságot figyelembe véve az 1.6 literes, hibrid technológia önmagában megmarad, azonban 2021-től kezdve már 3000-rel magasabb, akár 18 ezres fordulatszámon is lehet majd használni őket, hogy javuljon a hanghatás.

2017_mexico_gp_friday_123.jpg

Az egyszerűsítés érdekében pedig kikerül a motorból a hőenergiát visszanyerő rendszer, az MGU-H, ugyanis rendkívül bonyolulttá tette a technológiát, amellett, hogy tompította a hangot, és még költséges is volt. Azonban ezzel együtt a mozgási energiát visszanyerő rendszer, az MGU-K -, amelynek a teljesítménye jelenleg ugyebár még felső korláthoz kötött - számottevően erősebb lesz, és a korábban, 2009, illetve 2011 és 2013 között használt KERS működési elvét alapul véve, a versenyzők majd manuálisan taktikázhatnak vele szabadon - akár arra is lehetőség adódik majd, hogy a pilóta több körön át spóroljon az extra energiával, amelyet aztán fel tud használni, amikor eljön a támadás ideje.

A korábbi pletykákkal ellentétben a technika nem lesz ikerturbós: a motort továbbra is egy turbófeltöltő fogja segíteni, amelynek méreteit és tömegét előírják.

Mindemellett világossá vált, hogy a költségcsökkentés jegyében több alkotóelemet is sztenderdizálnak, egészen pontosan az energiatárolót és a vezérlőelektronikát, továbbá a belső tervezési paraméterek közül jó néhányat szabályozni fognak, megelőzve azt, hogy a fejlesztési költségek elérjék a csillagos eget, illetve azt, hogy szélsőséges tervezési megoldásokkal és üzemeltetési feltételekkel szembesüljünk.

f1_grand_prix_of_mexico_l22j7qwflidx.jpg

A motorok külső formatervezését is szigorú előírásokhoz kötik, amelynek köszönhetően majd lehetőség lesz arra, hogy a motorok, a karosszériák és a sebességváltók erőátvitelei között úgynevezett "plug-and-play" rendszerrel lehet váltogatni.

Végül pedig az FIA azt is leszögezte, hogy szigorítani fogja az üzemanyag használatra vonatkozó szabályokat, valamint a felhasználható üzemanyagok számát.

A változtatások részleteinek kidolgozást a következő 12 hónapban is folytatják majd az illetékesek, és amíg a folyamat nem megy végbe, addig a motorgyártók nem kezdhetik meg a tervezését és a fejlesztését az új erőforrásoknak - a jelenlegi tervek szerint a  szövetség 2018 végén fog minden részletet átadni.

Fotó: Zimbio, MakFormula1

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9113120784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása