F1 - GASLY ÉS HARTLEY LEHETNEK JÖVŐRE IS A TORO ROSSO VERSENYZŐI?

pierre_gasly_f1_grand_prix_mexico_practice_no8yneqhmj3x.jpg

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost elhintette, hogy magas a valószínűsége annak, hogy nem változtat 2018-ra jelenlegi versenyzői felállásán a csapat, emellett megerősítette, hogy Kvyat már valóban nem a Red Bull-család tagja.

Akár egy rövidebb latin-amerikai telenovellát is leforgathattak volna a Toro Rossónál az elmúlt hetekben, ugyanis, mint arról beszámoltunk, a faenzaiaknál az október abszolút a változás hónapja volt. Először ugyebár az a döntés született, hogy a Japán és az Amerikai Nagydíj versenyezzen Pierre Gasly Daniil Kvyat helyén. Mégis Austinban az orosz pilótával és a Red Bull junior programjából évekkel ezelőtt ejtett Brendon Hartley-val egy teljesen új felállással szembesültünk, miután Carlos Sainz-ot idő előtt elengedték a Renault-hoz, ahonnan a suzukai hétvége után azonnal hatállyal távozott Jolyon Palmer, Gasly-nak pedig Japánban volt jelenése, a Super Formula fináléja miatt, amelyet végül meg sem rendeztek a szinte embertelen időjárási körülmények miatt. Az Egyesült Államok Nagydíja utáni napokban a Toro Rosso bejelentette, hogy Mexikóra is megtartja Hartley-t, és Gasly tér vissza mellé - néhány nappal később pedig az is nyilvánvalóvá vált, hogy Kvyatot ejtette a Red Bull.

brendon_hartley_pierre_gasly_f1_grand_prix_lfq8krgc7aex.jpg

Mexikóban a globális hírportál, a motorsport.com Franz Tostot, a Toro Rosso csapatvezetőjét kérdezte arról, hogy miért éppen Gasly és Hartley versenyez a Toro Rossónál, de a lehetséges 2018-as felállás is szóba került - az osztrák szakember a következőket nyilatkozta: "Azért, mert mindketten Red Bull-pilóták és magasak a képességeik. Szeretnénk őket tesztelni a szezon hátralevő részében, és jó eséllyel ez lesz a felállás 2018-ra is."

Ezt követően Tost kitért arra, hogy elégedett Hartley eddigi munkájával, és a jövőre nézve nagy potenciált lát benne: "Brendon egy magas képességű versenyző, amellett, hogy nagyon versenyképes. Nagyon örülök a visszatérésének, és amint egy versenyképes autót adunk neki, ott lesz a szeren, és sikerekért fog harcolni a Forma-1-ben. Remélem, hogy a jövő évre képesek leszünk összeállítani egy versenyképes csomagot, amellyel győzelmekért és egyéb kiemelkedő helyezésekért küzdhet."

Christian Horner, a Red Bull istálló vezetője is megszólalt Gasly és Hartley kapcsán - szerinte az sem kizárt, hogy egy nap a Red Bull-nál fognak kikötni: "Izgalmas kilátásai vannak annak a két versenyzőnek, akikkel Franz fog rendelkezni jövőre, ami a Red Bull-t illeti."

brendon_hartley_f1_grand_prix_mexico_practice_3vyet5h6fkjx.jpg

Emellett Horner egyelőre igencsak el van ragadtatva attól, amit Hartley-tól lát: "Fantasztikus a Brendon-sztoriban az, hogy ő egy olyan pilóta, aki a Red Bull-nál kezdett. Nagyon korán kipottyant a junior programból, de a részéről nem volt példa semminemű bűntudatkeltésre azzal, hogy olyanokat mond, hogy rosszul bántak vele. Ekkor megköszönte a Red Bull-nak a lehetőséget. Sehol nem volt lehetősége versenyezni, így elkezdett Minikkel és történelmi Forma-1-es autókkal versenyezni - és mindezzel megmutatta, hogy szenvedélyes, elkötelezett aziránt, amit csinál, és hisz önmagában. Majd megújította a Red Bull-lal együttműködését, amikor elkezdett a Porsche-val versenyezni a sportautók világában, ahol világbajnok lett, és idén is azzá válhat. Ez bizonyítékul szolgál az eltökéltségéről, a kitartásáról, a képességéről és a tehetségéről, amellyel ilyen pozícióba hozta magát, hogy most a Toro Rossónál versenyezhet."

Végül pedig Tost megerősítette, hogy Kvyat többé már nem tagja a Red Bull programjának: "Többé már nincs a Red Bull-lal, a továbbiakban pedig azt csinálhat, amit akar. A továbbiakban már nem fog a Red Bull-nál vagy a Toro Rossónál versenyezni." 

Elsőre furcsának tűnhet, hogy az osztrák csapatfőnök két mondatban letudta Kvyat távozását, de egy későbbi, szintén a motorsport.com-nak adott nyilatkozatában elárulta, hogy a felek szakítása elsősorban abból adódott, hogy mindkét fél elveszítette a másikkal szembeni bizalmát, továbbá az sem adott éppen okot a folytatásra, hogy az orosz csak 5 pontot szerzett, miközben Sainz 48-at.

daniil_kvyat_f1_grand_prix_usa_practice_rqpdpc2mm1fx.jpg

Ennek ellenére Tostnak meggyőződése, hogy Kvyatnak még van jövője a Forma-1-ben, mivel tehetségesnek tartja az orosz versenyzőt: "A motorsportban, különösen a Forma-1-ben ne mondd soha, hogy soha. Daniil-nak megvan a tehetsége, nagyon gyors, és amikor minden összeáll neki, akkor sikeres is. Mindezt a múltban már megmutatta, megnyerte a GP3-as bajnokságot, dobogóra állt a Red Bull színeiben, ami bizonyítja, hogy egy képzett versenyző. Ha jól alakulnak számára a dolgok, elől tud lenni - ezt korábban már megmutatta."

Egyébként az orosz kapcsán azt pletykálják a 2018-as szezont illetően, hogy Robert Kubica, Paul di Resta, Felipe Massa és Pascal Wehrlein kvartettje ellen bejelentkezett a Williams második üléséért. (Az szinte már biztos, hogy a grove-i alakulat egyik autóját Lance Stroll fogja terelgetni.)

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7713112236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása