ETCC - NAGY NORBI EURÓPA-BAJNOKI EZÜSTÉRMES 2017-BEN
ETCC 2017: Most, 1-2. futam

22228552_1432741840096511_2071273873532627388_n.jpg

Nagy Norbi minden tőle telhetőt megtett a vasárnapi futamok alkalmával, de a két dobogós helyezése ellenére nem ő, hanem Petr Fulín lett a bajnok. Azonban a Zengő Motorsport magyar pilótája így is a legjobb szezonját zárta, mi pedig büszkék vagyunk rá!

Európa-bajnoki döntőnek adott otthont vasárnap a csehországi Autodrom Most. Az első futamot a szombati időmérő edzés végeredményének értelmében a Zengő Motorsport SEAT-jával Nagy Norbi indulhatott a pole-ból, mégis az első kanyarban a Rikli Motorsport svájci versenyzője, Christjohannes Schreiber fordult el az élen, de utána hibázott, így Nagy és Fulín, sőt, még Igor Stefanovski is elment mellette.A második kör elején Fulín átvette a vezetést, s egészen a hetedik körig úgy tűnt, hogy meg tudja őrizni ezt a pozíciót. 

A 7. körben Stefanovski a célegyenes végén körbeautózta Nagy Norbit, azonban elmérte a féktávot, és belecsúszott Fulín SEAT-jába - a cseh bajnoki éllovas kis híján megpördült, de egy komolyabb ellenkormányzással irányban tudta tartani az autót. Ennek köszönhetően Nagy ideiglenesen az élre tudott ugrani, de a kör végén Stefanovski megelőzte a #8-as SEAT Leónt. Mindeközben erre a trióra felzárkózott Preman Kralev az Audival, nemsokára pedig le is vadászta Fulínt.

Két körrel később Stefanovski kénytelen volt kiállni a győzelemért vívott harcból, ugyanis Fulín meglökésért áthajtásos büntetéssel sújtották, amellyel a 8. helyig esett vissza. Mindeközben Nagyot megelőzte Kralev, majd Fulín is felzárkózott rá, de megelőzni már nem tudta a hátralévő körökben.

22228437_1432741960096499_1418244861875379201_n.jpg

Preman Kralev megnyerte a futamot Nagy Norbi, Fulín és a két riklis pilóta, Schreiber és Peter Rikli előtt. Fulín fia, Petr Fulín Jr. erősen debütált az ETCC-ben egy 6. hellyel, megelőzve Vaclac Nimcet és Stefanovskit, aki ezzel a 8. helyezéssel kipottyant a bajnoki harcból. György Anett nem ért célba a másik Zengő-SEAT-tal, már az első körben kiesett.

Nagy így az utolsó verseny előtt 3 pontosra faragta a hátrányát Fulínnal szemben, míg Schreiberé 6-ra nőtt.

Az első futam végeredménye:

etcc_2017_most_r1.jpg

Mint az ismeretes, a második futam sorrendjét az első verseny végeredménye adja, annyi csavarral, hogy megfordul az első nyolc helyezett sorrendje. Így Stefanovski indult az élről, s a makedón pilóta a piros lámpák elalvását követően könnyedén meg tudta őrizni a vezetést Nimc és az ifjabbik Fulín előtt. A következő körökben azonban Schreiber felzárkózott a második helyig.

Ezután Schreiber a 6. körben támadást indított Stefanovski ellen, azonban a csatának ütközést lett a vége: két koccanás után a svájci a Hondával keresztbe fordult a SEAT előtt, nekicsapódott a palánknak, és kiesett a versenyből. Ezt a kavarodást Fulín kihasználta, és átvette a vezetést a harmadik helyről.

A következő körben a második helyen haladva hibázott Kralev, így Stefanovski és Nagy is megelőzte. A magyar a 8. körben meg akarta előzni a makedónt, de a célegyenes végén elfékezte magát, így Nagynak elment Kralev. Két kör múlva a fehérorosz Stefanovskit megelőzve feljött másodiknak, majd Norbi és Fulín Jr. is követte a példáját abban, hogy megelőzte a makedón SEAT-ost.

22222006_1433420743361954_5815562219281499821_n.jpg

Petr Fulín mindeközben 5 másodperc fölötti előnyre tett szert, és simán megszerezte az idei negyedik győzelmét, amely egyben a 2017-es bajnoki címet jelentette számára. Nagy Norbi mindent megtett annak érdekében, hogy Kralev elé kerüljön, de végül harmadik lett, összetettben pedig második - s noha nem lett meg a bajnokság, ez is egy fantasztikus eredmény. Fulín Jr. a negyedik lett Stefanovski, Nimc, Fábio Mota, illetve Andreas Pfister előtt. György Anett a kilencedik helyen látta meg a kockás zászlót.

FRISSÍTÉS: Kralevet megbüntették, Nagy Norbi nyerte a futamot!

A második futam végeredménye:

etcc_2017_most_r2.jpg

Az ETCC 2017-es bajnokságának végeredménye:

etcc_2017_vege.jpg

Fotó: ETCC Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9112939809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása