F2 - LECLERC IDEI NYOLCADIK POLE-JÁT HÚZTA BE
Forma-2 2017: Jerez, Szabadedzés / Időmérő edzés

_fer0608_4316314.jpg

Egyelőre dominál a bajnoki éllovas Jerezben: a szabadedzés után az időmérőn sem talált legyőzőre a monacói Prema-pilóta. 

Nagyjából egy hónapnyi szünetet követően, Jerezben újra pályára lépett a Forma-2 mezőnye, s ahogy azt megszokhattuk, az idei tizedik versenyhétvége is a 45 perces szabadedzéssel indult. A gyakorlás pedig a bajnokságot vezető Charles Leclerc elsőségét hozta: a Prema Racing monacóija 1:25.293-mal, majd' két tizeddel megelőzve riválisát, a DAMS-os Oliver Rowlandet, valamint a Racing Engineering hollandját, Nyck de Vries-t. 

Sergio Sette Câmara lett a negyedik az MP Motorsport gépével, a portugál versenyző mögött Nicholas Latifi, Nobuharu Matsushita, Norman Nato, Alexander Albon, Louis Deletraz és Artem Markelov tették teljessé az első tíz sorrendjét.

Nem zajlott le zökkenőmentesen az edzés, ugyanis a piros zászló is megjelent: Ralph Boschung akadt fenn a rázókövön a 10-es kanyarban a Campos Racing autójával. Nem sokkal a kockás zászló meglengetése az Arden indonéz pilótája, Sean Gelael is hasonló hibát követett el a 13-asban, de ez esetben nem volt szükséges megszakítani a körözést.

A szabadedzés végeredménye:

f2_2017_jerez_szabadedzes.jpg

A délutáni órákban pedig a félórás időmérő edzésre is sor került, amely során esély nem volt harcba szállni Leclerc ellen a pole pozícióért. A monacói versenyző -, akiről sokan úgy nyilatkoznak, hogy jövőre mindenképpen megérdemelne már egy ülést a Forma-1-ben - 1:24.682-vel megnyerte a kvalifikációt, s ezzel rekordot döntött a GP2/F2 történelmében: korábban még soha senki nem tudott nyolc első rajtkockára szert tenni - ideáig Stoffel Vandoorne volt a rekorder, aki 2015-ben hétszer kaparintotta meg a pole-t.

_fer0562_4316592_1.jpg

Mondani sem kell, hogy ezzel a Ferrari-akadémista tovább növelte az előnyét a bajnokság élén, amely immár 63 pontos a DAMS-os Oliver Rowlanddel, aki ezúttal negyedikként zárt, Luca Ghiotto (Russian Time) és Sergio Sette Câmara (MP Motorsport) is befért elé. A Russian Time másik pilótája, Artem Markelov az ötödik helyről indulhat az ART Grand Prix versenyzőit, Alexander Albont és Nobuharu Matsushiát megelőzve. A TOP-10 sorrendje Nyck de Vriesszel, a DAMS-os Nicholas Latifivel és az ardenes Norman Natóval lett teljes.

A korábbi GP3-as pilóta, Alex Palou -, aki ezen a hétvégén ejti meg debütálását a Forma-2-ben, - a 11. helyen zárt élete első időmérő edzését, miközben a Rapax színeiben visszatérő René Binder a 17. rajtkockát tudhatja a magáénak.

Magyar idő szerint délután 14 órától kerül sor a 39 körös főversenyre.

Az időmérő edzés végeredménye:

f2_2017_jerez_idomero.jpg

Fotó: Andrew Ferraro / F2 Media | Táblázat: FIA Formula 2, motorsport.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9812935975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása