F1 - A TORO ROSSO A GASLY-KVYAT DUÓVAL FOGJA BEFEJEZNI A 2017-ES SZEZONT

pierre_gasly_f1_grand_prix_japan_qualifying_4rpyp-9ggvbx.jpg

A Renault bejelentése után a Toro Rosso megerősítette, hogy Pierre Gasly és Daniil Kvyat fogják vezetni a két STR12-est a 2017-es évad utolsó négy versenyén. 

A Japán Nagydíj időmérő edzését követően váratlanul bejelentették, hogy a 2014-es GP2-bajnok, Jolyon Palmer a vasárnap reggeli futamot követően távozik a Renault-tól, s a két hét múlva esedékes Amerikai Nagydíjtól fogja Carlos Sainz fogja átvenni az autóját, mint Nico Hülkenberg új csapattársa. 

Ezt követően felmerült a kérdés, hogy kivel fogja pótolni Sainzot az utolsó négy futamon a Toro Rosso. Szerencsére a faenzai csapat - a felesleges spekulációkat megelőzve - gyorsan ismertette a helyzetfrissítést, miszerint Daniil Kvyat visszatér két versenyhétvége kihagyását követően, s a tavalyi GP2-bajnok, Pierre Gasly csapattársa lesz, aki így kihagyja a Super Formula suzukai idényzáró versenyét.

"Szeretnék köszönetet mondani mindazért az erőfeszítésért, ami Carlos tette az elmúlt majd' három Forma-1-es szezonban. Mindig a legjobb formáját nyújtotta, kiváló hozzáállást és elkötelezettséget demonstrálva a munkája iránt, amelynek köszönhetően szert tehettünk néhány nagyszerű eredményre ez idő alatt. A Toro Rosso teljes csapata nevében a legjobbakat kívánom neki az új alakulatánál. Már várjuk, hogy a pályán megelőzhessük őt!" - búcsúztatta Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke Sainzot.

"Először szeretném megköszönni a Red Bull-nak és a Toro Rossónak, amiért ezt a szezont a Renault Sport Racinggel fejezhetem be. Továbbá szeretnék köszönetet mondani a mérnökeimnek és a szerelőimnek a támogatásukért és az elmúlt évek kemény munkájáért. A Toro Rosso egy fantasztikus csapat, és a legjobbakat kívánom nekik a jövőre nézve. Ami engemet illet, határozottan a legjobb formámat szeretném nyújtani a holnapi verseny alkalmával - ez lehetne a lehető legszebb módja a távozásnak! Az pedig, hogy az idei utolsó négy versenyt a Renault-val teljesíthetem, jó lehetőséget ad nekem arra, hogy megismerjem a csapatot és az autót a vártnál korábban. Már alig várom, hogy elkezdjem ott a munkát." - nyilatkozta Sainz, akivel kapcsolatosan kiemelendő, hogy 2018-ra csak kölcsönben van a Renault-nál. A spanyol 56 Forma-1-es rajt után fog csapatot váltani.

Ami Palmert illeti, a Renault főnöke, Cyril Abiteboul megerősítette, hogy közös megegyezéssel szakítottak idő előtt a felek.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6912936849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása