F1 - DI RESTA ÉS KUBICA KÖZÖTT DŐLHET MAJD EL A WILLIAMS-ÜLÉS SORSA

paul_di_resta_f1_grand_prix_hungary_mz6kgbwvbu0x.jpg

Nagyon úgy fest a legfrissebb sajtóértesülések szerint, hogy Paul di Resta és Robert Kubica küzdhetnek meg a Williams másik 2018-as autójáért - az, hogy kié lesz az ülés, egy teszten fog eldőlni, amelynek a Hungaroring ad otthont.

Jelen állás szerint még hét darab üres hely van a 2018-as rajtrácson, amelyek közül a Williams tűnik a legkelendőbb opciónak. Noha a grove-i együttes még egyik versenyzőjét sem erősítette meg a következő évre, majdnem biztosra vehető, hogy a komoly anyagi támogatottsággal rendelkező Lance Stroll marad. Azonban az ifjú kanadai versenyző csapattársának még erősen kérdéses.

Azért a bizonyos másik autóért három versenyző, Robert Kubica, Paul di Resta és Felipe Massa rendelkezik komolyabb eséllyel, de még a Mercedes juniorja, az idén a Sauber színeiben futó Pascal Wehrlein is képbe kerülhet. Azonban a német pilótával az a baj, hogy a maga 22 évével túlságosan fiatal - a Williams főszponzorának, a Martininek pedig kikötése az, hogy legalább az egyik versenyzőnek 25 évesnél idősebbnek kell lennie. Így a 2015-ös DTM-bajnok esetében még az sem kizárt, hogy a száguldó cirkuszon kívül reked, ugyanis rohamos léptekben fogynak a lehetőségek.

robert_kubica_f1_season_testing_budapest_day_pswju9s7uibx.jpg

Kubica esetében úgy tűnt korábban, hogy korábbi munkaadója, a Renault színeiben ejtheti meg a visszatérést, ám ezek az ajtók néhány héttel ezelőtt bezáródtak, ugyanis a franciák a Red Bull irányításától kölcsönkérte Carlos Sainzot, aki még a nyáron szóvá tette, hogy nem akar még egy évet lehúzni a Toro Rossónál. Egyébként arról is spekuláltak, hogy állítólag maga a lengyel kérte a Renault-tól, hogy bontsák fel vele az ideiglenes szerződést.

A lengyel pilóta esetleges jövő évi szereplése ezzel veszélybe került, s a témával kapcsolatosan hétről-hétre változó hangvételű információk jelentek meg. A Williamsnél minden bizonnyal Nico Rosberg segítségével kötött ki - a németek tavalyi Forma-1-es világbajnoka nem olyan régen csatlakozott Kubica menedzsmentcsapatához.

A grove-i együttes mindenesetre egy 2014-es specifikációjú autóval október 11-én, azaz jövő hét szerdán Silverstone-ban, október 17-én és 18-án pedig a Hungaroringen küldi pályára Kubicát és Di Restát, hogy felmérje a képességeiket. Utóbbi helyszínen már mindkét pilóta vezethetett idén Forma-1-es autót: Di Resta a betegeskedő Felipe Massát helyettesítette a Magyar Nagydíj időmérő edzésén és versenyén, Kubica meg a futamhétvégét követő szezonközi teszten kapott lehetőséget a Renault-tól.

Ha pedig minden igaz, még az idei szezon végezte előtt ismertetheti a Williams a 2018-as pilótafelállását, noha a vezetőség nem akar elsietett döntést hozni.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3012925041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása